Hoppa till sidans innehåll

SM-finalerna i bandy 2020 spelas utan publik

14 MAR 2020 19:00
20-21 mars kommer SM-finalerna i bandy att spelas utan publik, inför tomma läktare på Studenternas i Uppsala.
  • Uppdaterad: 14 MAR 2020 19:00

Detta på grund av regeringens beslut på begäran av Folkhälsomyndigheten, att stoppa alla allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med mer än 500 personer för att minska smittspridning av coronaviruset (COVID-19). 

SM-finalerna i bandy 2020 för ungdom-, dam-, och herr kommer att spelas utan publik på arenan och tv-sändas enligt plan i SVT.

– Att spela utan publik är ett svårt beslut att ta, då vi vet att SM-finalerna i bandy är en stor folkfest och något hela bandy- och idrottssverige ser fram mot varje år. I rådande läge, där hälsa alltid är första prioritet och med regeringens beslut, är detta den lösning vi just nu ser är rätt, säger Per-Anders Gustafsson, ordförande Svenska Bandyförbundet.

Övriga kringarrangemang i samband med SM-finalerna i bandy ställs in så som Familjefesten.

– SM-finalerna i bandy har en lång tradition i Uppsala, och det är en folkfest både på och utanför arenan. Att spela inför tomma läktare påverkar givetvis oss alla som är engagerade i bandyfinalerna, men i denna situation är självklart hälsa och övergripande beslut prioriterade, säger Charlotte Skott, näringslivsdirektör Uppsala Kommun och VD Destination Uppsala.

– Vi förstår att detta påverkar vårt lokala näringsliv som har en stor del i kringarrangemangen och betyder mycket för bandyfinalerna i Uppsala, avslutar Charlotte Skott.

– Nu hoppas vi att alla som hade tänkt komma till Studenternas för att uppleva finalerna på plats istället följer evenemanget hemma i soffan via tv-sändningen, för att heja fram de vinnande lagen, avslutar Per-Anders Gustafsson, ordförande Svenska Bandyförbundet.

Kontaktpersoner:

Charlotte Skott, Näringslivsdirektör Uppsala kommun och VD Destination Uppsala, Tel +46 705 66 55 58

Per-Anders Gustafsson, ordförande Svenska Bandyförbundet, Tel + 46 70 691 11 60

Hör Per-Anders Gustafsson utveckla sina tankar kring beslutet om SM-finalerna i spelaren ovanför artikeln.

Skribent: Martin Gustafsson
Epost: Adressen Gömd

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


Corona RF