Hoppa till sidans innehåll

Carlsson och Gustafsson leder herrlandslaget

15 MAJ 2020 11:55
Kommande säsong leds det svenska herrlandslaget av Michael Carlsson och Pär Gustafsson.
  • Skapad: 15 MAJ 2020 11:55

– Michael Carlsson har ett år kvar på sitt avtal som huvudansvarig förbundskapten och Pär Gustafsson har skrivit på ett nytt ettårsavtal som biträdande förbundskapten, säger Anders Bergström, ordförande i Bandyförbundets landslagskommitté.

Förra säsongen fanns även Jocke Forslund och Mattias Rehnholm med som biträdande förbundskaptener.

– Det fungerade jättebra med både Mattias och Jocke förra året, men nu är det bestämt att jag och Pär ska driva landslaget den här säsongen. Vi känner varandra väl sen lång tid tillbaka och har spelat i landslaget tillsammans, säger Michael Carlsson till svenskbandy.se.

– Det är smickrande att få fortsätta i landslaget, jag lärde mig mycket under förra säsongen. Jag och Micke fungerar klockrent ihop. Vi ser likadant på många saker och gör vi inte det finns det ingen prestige mellan oss. Micke är öppen och enkel att jobba med, säger Pär Gustafsson till svenskbandy.se.

Den gångna säsongens herr-VM fick skjutas upp på grund av coronapandemin. Därför har det Internationella Bandyförbundet beslutat att genomföra två VM-turneringar kommande säsong. Tanken är att den uppskjutna turneringen ska genomföras i Irkutsk den 3-10 oktober och att herr-VM 2021 ska spelas i Syktyvkar i månadsskiftet mars-april.

– Det blir såklart en annorlunda säsong, men det ska bli spännande med ett VM i oktober. Det har varit en opinion mot att spela VM i oktober, men vi är mitt inne i en pandemi. Vi får acceptera läget och istället försöka se möjligheterna, säger Micke och får medhåll av Pär.

– Vi får lyfta blicken och se den större bilden. Det är märkliga tider och det är viktigt att man inte låser fast sig.

Skribent: Erik Jonsson

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


Corona RF