Hoppa till sidans innehåll

Francos trupp har samlats


På lördag och söndag spelar Sverige rekordtidiga landskamper mot Ryssland i Västerås och Vänersborg. Den nya förbundskaptenen Franco Bergman samlade sin 17-mannatrupp i Västerås i torsdags. Landslaget kommer att genomföra tre ispass i ABB Arena inför landskamperna.
- Det handlar mycket om att komma ut och lära hitta varandra på planen. Vi kommer att jobba med positionerna och fasta situationer, säger Franco Bergman till svenskbandy.se och berättar att alla spelarna är friska och skadefria.

Helgens landskamper mot Ryssland blir Francos första test som förbundskapten och spelidén har han klar för sig.
- Jag vill se ett spel där många är delaktiga, säger Franco Bergman till svenskbandy.se. Vi kommer att jobba med att få till snabba omställningar och ett bra djupledsspel.

Hallarna utvecklar bandyn
Aldrig tidigare har det spelats landskamper så här tidigt i Sverige. Tack vare hallarna är det nu möjligt eftersom de flesta elitspelarna redan har tränat på stor bana i flera veckor.
- Det är utvecklande för svensk bandy. Det är många ryska klubblag som är här under försäsongen och det är ett bevis på att vi ligger i framkant, menar Franco.

Stort intresse i Vänersborg
Den senast färdigställda hallen i Sverige är Arena Vänersborg, som invigs under helgen. Publikintresset inför rysskampen i den påkostade arenan är stort. Under torsdagseftermiddagen hade drygt 700 förköpsbiljetter sålts.
- Min känsla är att det kommer att bli uppemot 2000 åskådare på söndag, säger IFK Vänersborgs klubbchef Roland Olin till svenskbandy.se. Det är sittplatsbiljetterna som går först, så det gäller att vara på hugget om man vill sitta bekvämt under landskampen.

Mer information inför landskamperna »
102 år sedan första rysskampen »

Lördagens landskamp kommer att sändas live på internet av sverigewebben.se »

Landskampsschema
Lördag 26/9 kl 14.00 Sverige - Ryssland i ABB Arena, Västerås
Söndag 27/9 kl 16.00 Sverige - Ryssland i Arena Vänersborg

Foto: Martin Henriksson, xfoto
/Erik Jonsson

Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:32
Partnersnurra_20210210.gif

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg