Hoppa till sidans innehåll

Här är F17-landslagets nya förbundskaptener

23 APR 2019 14:15
Det svenska F17-landslaget har fått två nya förbundskaptener i form av Lisa Elg och Linnéa Thored Bergkvist.
  • Skapad: 23 APR 2019 14:15

Efter att i vintras ha vunnit VM-guld i finska Varkaus står det nu klart att det svenska F17-landslaget får två nya förbundskaptener i form av 23-åriga Lisa Elg och Linnéa Thored Bergkvist. Dessa ersätter därmed Annika Lundberg på posten till kommande säsong.

Lisa är 23 år och är uppvuxen i bandystaden Vetlanda. Lisa var med i uppstarten och uppflytten av Skirö AIK och deras resa till elitserien. Efter några säsonger i Skirö testade Lisa spel i NT-bandy (Nässjö/Tranås). Som junior har hon haft möjlighet att representera både F-17 och F-19 landslagen och därmed ett VM- och NM-guld i bagaget. Senaste säsongerna har hon varit internationell och nationell elitdomare, även där haft möjlighet att medverka i stora matcher som VM- och SM-finaler. Med sin treåriga utbildning i coaching and sportsmanagement har hon skaffat sig en gedigen ledarskapsutbildning.

Thored Bergkvist är bosatt i Stockholm och arbetar till vardags inom Pension och Försäkring på SEB. Hon fyller 27 år när bandysäsongen drar igång. Linnéa är född och uppvuxen i Västerås, där hon även påbörjade sin bandykarriär i VSK. Efter 10 säsonger i klubben flyttade Linnéa norrut för spel med Sandvikens AIK. Där det blev spel i Elitserien, vilket bland annat ledde till ett SM-guld. Linnéa var även med och startade upp ett ungdomslag på flicksidan i klubben, där hon som ledare fick vara med om ytterligare ett SM-guld, säsongen 2018.

I sin egen ungdomskarriär representerade hon F17-landslaget, där hon den gångna säsongen gjorde ”comeback” som assisterande förbundskapten tillsammans med Lisa Elg. Säsongen bjöd bland annat på en guldmedalj från världsmästerskapet i Varkaus.

– Här har vi två unga och välutbildade förbundskaptener som ser fram emot alla nya möten ute i bandyvärlden. Stort fokus från deras sida kommer vara att ständigt utmana och utveckla varje enskild individ utifrån dennes behov, säger landslagskommitténs ordförande Per-Anders Gustafsson.

Senare i veckan kommer de nya förbundskaptenerna att presentera sin första träningstrupp inför nästa säsong.

Skribent: Martin Gustafsson
Epost: Adressen Gömd

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info