Hoppa till sidans innehåll
Svenska bänken, där spelarna är iklädda gamla kinesiska armérockar för att hålla undan kylan.

Blogg 6: "Röster från fjärranöstern med damlandslaget"

12 JAN 2018 23:55
  • Skapad: 12 JAN 2018 23:55

Fredagen den 11 januari 2018, nu skulle det avgöras vilka som ska få göra upp om de ädlaste valörerna av medaljerna.

Finland - USA spelade tidigt på morgonen en playoff-match till en semifinal mot Ryssland. Det blev en tät och tuff match som Finland till sists gick segrande ur via straffläggning efter oavgjort vid fulltid.

Efter denna match var det dags för oss att ta oss ann ett ytterligare möte med våra grannar i väst. Gårdagens seger betydde i detta skede ingenting, nu var det helt nya förutsättningar som gällde. Norskorna var grymt revanschsugna efter gårdagens stora förlust. Det kändes att det fanns lite spänning i luften och psykningar, precis som Northug brukar göra mot de svenska längdskidåkarna.

När lagen hade uppvärmning på isen innan match och det spelades kinesiska schlagers ur högtalarna, gjorde de norska supportrarna en cup och la in Norska fotbollslagets kampsång i spellistan. Fyndigt och humoristiskt men tyvärr för Norge skulle det visa sig att det inte bet på svenskorna. Norskorna stod upp bra och gjorde att svenskorna fick anstränga sig och ta fram de bästa spelsekvenserna för att kunna betvinga det norska laget. Det är kul att matcherna inte känns helt givna i förväg i bandy-VM. Finskorna stretade emot väldigt bra i sin semifinal mot det ryska laget och förlorade bra med 4-0. Det blir alltså ett ”El Classico”-möte i morgon mellan Sverige och Ryssland.

Tjejerna är otroligt glada att de tagit sig till final och revanschsugna till tusen. De vill för allt tid i världen inte få ett nytt Poltava!  Utan att man istället ser att det blir en repris av strategin vid slaget vid Narva. Där en överlägsen större rysk armé besegrades med list och taktik av en liten strakt kämpande svensk armé!

För att ett VM ska kunna hållas måste det också finnas någon som ser till att ordning skipas i matcherna. Under detta VM har samtliga matcher dömts av tjejer och Sverige har bidragit med fyra stycken domare, Amanda Bäverhag, Lisa Elgh, Ida Salomonsson och Hanna Hansson. Dessa och övriga domare har under turneringen utfört ett i princip prickfritt arbete. En stor eloge till er tjejer och för att ni valt att satsa på att bli domare, ni behövs annars får vi inga spännande matcher. Det är lika självskrivet som att en symfoniorkester måste ha en dirigent som att det måste finnas en domare när man spelar bandy!


Matcherna i VM har dömts av otroligt duktiga kvinnliga domare. Här två svenska domare tillsammans med en amerikanska domarekollega. Till vänster Amanda Bäverhag och i mitten. Ida Salomonsson.

I morgon gäller det med stort M och jag tycker ni tjejer ska lyssna på Kentas låt som uppvärmning ”Just i dag är jag stark” och jag tror att den assisterande förbundskapten Thomas Linder är benägen att hålla med mig. 


Örjan Stål i mitten flankerad av från vänster Frida Erlandsson och Camilla Johansson till höger. Samtliga glada efter semifinalen över Norge. 

Örjan Stål, överledare 

Partnersnurra_20210210.gif

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg