Hoppa till sidans innehåll
Anna Fosselius, Pernilla Elardt och Matilda Plan uppe på det gyllene templet.

Blogg 5: "Röster från fjärranöstern med damlandslaget"

11 JAN 2018 20:46
Torsdagen den 11 januari 2018, sista gruppspelsmaten mot Norge, en mer eller mindre betydelselös match då varken Norges eller Sveriges placeringar kunde förändra förutsättningarna inför semifinalerna.
  • Skapad: 11 JAN 2018 20:46

Oavsett vinst eller förlust så skulle dessa lag på nytt få mötas i semifinal på fredag.

Det svenska laget kunde avslappnat spela matchen på den hittills bästa isen. Resultatet 9–0 efter flera fina kombinationer av det svenska laget måste betecknas som en säker seger men som Krister Björkman sjunger ”I morgon är en annan dag”. Ny laddning och fokus på morgondagens match, det norska laget är definitivt inte ofarligt! Under dagens match fick vi besök av Sveriges Televisions Asien-korrespondent med kameraman, för ett kommande reportage i Sportspegeln söndagen den 14/1.  Förövrigt så är mediabevakningen mycket stor på alla matcher där alla media är från Kina!


SVTs utrikeskorrespondent Susan Ritzen med fotografen Nikolai på plats vid matchen mot Norge. 

Efter matchen intogs lunch och sedan blev det kultur på programmet. Ett besök anordnades av vår trevliga lagvärd till det Gyllene Templet Potalaka som började byggas 1767 och som stod färdigt 1771. Detta är en kopia 10 gånger i mindre skala av det tibetanska templet Potala, det är svårt att ta in hur stort originalet är, då detta Tempel var STORT! Taken för topptornen av templet var täckta av sammanlagt tusentals kilo äkta bladguld.


Magnus Nordin vid de guldtäckta tornen av templet. Månne har han Neil Youngs låt i tankarna ”Heart of Gold”

Vi fick en rundvandring och bra guidning av en av våra lagvärdar som är historielärare i Chengde. Samtliga i truppen var stumma av beundran av tempelbyggnaden och utsikten från högsta våningen av Templet. Äntligen får vi se en bit av det riktiga Kina som man har föreställt sig uttryckte sig flera av tjejerna. Många fick också associationen till den Tecknade Walt Disney-filmen Mulán. Inne i kärnan av templet fanns flera minderrum innehållande Buddhastatyer. Vår guide informerade att man skulle gå fram till en staty sätta ihop handflatorna blunda och önska något som gav lycka och samtidigt lägga en slant vid Buddhastatyn. Majoriteten av tjejerna for fram till altarna vid statyerna och la fram antigen kinesiska sedlar eller mynt. Man kan ju bara undra vad de önskade sig?????????

I morgon kommer tjejerna spela sin viktigaste match hittills i VM! Det är nu bara att ladda för morgondagen och drömma om fortsatt lycka. 

Hälsningar från Örjan Stål, team manager

Partnersnurra_20210210.gif

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg