Hoppa till sidans innehåll
Malin Person tillsammans med högste ansvarige personen för VM-organisationen i Chengde, Mr Gao!

Blogg 4: "Röster från fjärranöstern med damlandslaget"

10 JAN 2018 21:34
Onsdag 10 januari 2018: Dags för den match i gruppspelet som alla svenska spelare väntat på, ett möte mot Ryssland kl 15.50.
  • Skapad: 10 JAN 2018 21:34

Svenska truppen laddade med att sova ut extra länge för att sedan gå ner till Stadion för att se några andra matcher innan de var dags för att sin egna match mot Ryssland. Morgonen bjöd på strålande sol ca 15 grader, vid den vackert belägna sjön tillika spelplatsen. Idag var isen i ett betydligt bättre skick än tidigare och kan betecknas som kvaliteten på en vanlig naturis Sverige.  

De kinesiska arrangörerna har tagit till sig den information som givits hur planen ska skötas och gjort ett så bra jobb de kunnat utefter de resurser de har på plats (en liten ismaskin, borstar, skyfflar och vattenslang). Folket som jobbar kring arrangemanget är många till antalet och otroligt hjälpsamma och vill hjälpa till så mycket som möjligt. Allt från lagvärdar, till hotellpersonal och allt folk som är utposterade vid bandyplanen. De har verkligen gjort sitt yttersta föratt detta mästerskap ska bli så bra som möjligt. Problemet är bara att det ingen talat om för dem vilka krav som ställts när det gäller bandyplanen med tillhörande faciliteter.  


Matilda Svenler och tillsammans med de kinesiska damerna som gav dem en lektion i Qigong! 

Våra spelare har gett ett bra intryck på plats och verkligen charmat lokalbefolkningen. Folk kommer och ber att få bli fotograferade tillsammans med de svenska spelarna. Ett ytterliggare bevis på att svenska laget är omtyckta är att Linnéa Larsson och Matilda Svenler blev inbjudna av ett gäng äldre damer att medverka i ett pass Qigong på morgonen innan matchen mot Ryssland på eftermiddagen.  

Själva matchen då, ja det blev inte mycket till spel då bäggelagen uppträdde mer som två testosteron-stinna tuppar än ett välkomponerat musikstycke. Det blev ett 60 min krigande på isen med väldigt lite organiserat spel. Denna komposition gynnade mest det ryska laget där slumpen och viljan avgjorde vem som gick vinnande ur striden.  Ryssland stod till slut som slutsegrare med 3-1 efter fulltid.  

Vårt lag får ta nya tag och ta detta som en erfarenhet som de kan ha nytta av vid nästa möte med spelarna från det stora landet i öster. För visst blir det ett möte med dem snart om den ädlaste valören av medaljer!!!  Sverige har en 12:e spelare i de hitresta supportrarna från Sverige som kommer att ge dem extra styrka inför kommande bataljer. Tjejer ta er tid att lyssna på en låt från lite äldre tider inför uppladdningen till nästa match så lovar jag att ni kommer att vinna ”No surrender, Bruce Springsteen”!!!!! Hälsar skrivandes och Team doktorn Einar Hellquist! 

 

Örjan Stål, team manager

Partnersnurra_20210210.gif

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg