Hoppa till sidans innehåll

Damlandslaget: Stabil svensk seger

07 JAN 2017 18:05
Sverige besegrade Finland i helgens första landskamp med 14-0 på Nolia i Umeå. En bra laginsats och flera individuella prestationer låg bakom en stabil seger. Fantastiska förutsättningar och storpublik resulterade i en riktig bandyfest.
  • Skapad: 07 JAN 2017 18:05

Sverige tog tidigt kommandot i matchen och i den tionde matchminuten spräckte Matilda Svenler målnollan. Publiken fick sedan se en mycket välspelad halvlek med chanser åt båda hållen. Det var dock Sverige som på ett bättre sätt tog vara på sina och kunde gå till halvtidsvila med 5-0.

I den andra halvleken fortsatte Sverige spela sitt fina spel och bjöd på många vackra anfall och mål. Med distinkta avslut fortsatte målen att trilla in och matchen slutade 14-0. Samtidigt som laget gjorde mycket mål framåt höll man även tätt bakåt och Linda Odén fick kröna segern med att hålla nollan.

- Det kändes bra idag och det är alltid kul att vinna. Resultatet i sig tycker jag känns oviktigt, det viktiga är att vi verkligen gör det vi pratat om med långa anfall, försöker hålla i bollen och klara av ett långt spel. Sen är det kryddat med många fina individuella insatser och snygga mål. Jag är speciellt nöjd med att vi går hela vägen och spelar fullt ut hela matchen, trots att den är avgjord tidigt. Vi går inte ner oss utan trummar på och gör det vi bestämt. Proffsigt och bra agerande av laget, säger Magnus Nordin.

Flera spelare fanns med i målprotokollet, däribland Matilda Svenler som gjorde 4 mål i matchen.

- Det var en rolig match, härligt att få träffa gänget igen och som alltid är det en ära att få dra på sig den gulblåa tröjan. Jag är nöjd med min insats, får bra passningar från tjejerna samtidigt som jag sätter dit mina lägen, berättar Matilda.

Extra glädjande var att alla 5 landslagsdebutanter stod för fina insatser och både Ida Friman och Linnea Larsson gjorde sina första mål i landslaget. Noterbart är att Ida gjorde 2 mål och att Linnea även stod för 2 assistpoäng. Båda tjejerna fick självklart med sig respektive boll efter matchen och beskriver sina mål såhär.

- Jag får en flipp och drar den sista försvararen och lägger in den bakom målvakten, berättar Ida.
- Ett riktigt köttarmål, Malin Persson står för ett fint förarbete och slår en bra passning som jag styr i mål, säger Linnea.

Imorgon söndag väntar returmötet klockan 11:00.

- Nu ska vi prata ner den här matchen, äta gott på hotellet och sen vila ordentligt. Nya förutsättning och ny match imorgon som vi ser fram emot, avslutar Magnus.

Sverige - Finland
Resultat: 14 - 0
Publik: 345 personer
Målskyttar: Matilda Svenler 4, Malin Persson 3, Malin Andersson 2, Linnea Gunnarsson 2, Ida Friman 2, Linnea Larsson 1

Skribent: Johan Eriksson
Epost: Adressen Gömd

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


Corona RF