Hoppa till sidans innehåll

Damlandslaget: På plats i Umeå

06 JAN 2017 14:23
Damlandslaget är nu på plats i Umeå och har redan hunnit med ett ispass. Under fredagskvällen väntar ytterligare ett kortare träningspass inför den första landskampen. Med i laget finns hela 5 debutanter som alla är mycket förväntansfulla.
  • Skapad: 06 JAN 2017 14:23

Klockan 10:00 på fredagsmorgonen blåste Magnus Nordin igång träningspasset samtidigt som termomentern visade -19 grader. Trots den bistra kylan visade spelarna upp en hög koncentration och en bra fart på den hårda isen.

- Syftet med träningen var att känna på anläggningen och isen, det blev såklart lite extra speciellt nu när det var så kallt. Vi repeterade en hel del av det vi tidigare jobbat med, hur vi startar spel och lite såna saker, berättar förbundskapten Magnus Nordin.

Under fredagseftermiddagen anländer även det finska landslaget till björkarnas stad och på lördag klockan 14:00 spelas den första av två landskamper.

- Det ska bli jättespännande och vi är riktigt laddade för att få spela landskamp. Då det blir min första landskamp med laget är det lite extra speciellt. Trots att jag känner tjejerna väldigt bra så har jag aldrig sett dem spela tillsammans i en match, något jag verkligen ser framemot att nu äntligen få göra! Det blir som två delar när det är två landskamper tätt efter varandra. Det gäller att vi genomför den första matchen så bra vi bara kan, därefter får vi utvärdera prestationen och se om det finns något vi vill och kan förändra inför den avslutande landskampen.

Med i truppen finns hela 5 spelare som gör sina första matcher med damlandslaget. Stina Ysing, Linnea Larsson, Anna Fosselius, Emelie Timan och Ida Friman.

- Det känns väldigt bra och väldigt spännande men samtidigt lite nervöst att spela sin första landskamp. Finland ställer upp med ett riktigt bra lag vilket känns inspirerande och roligt, vi kommer få två bra värdemätare, berättar Anna Fosselius.

- Jag hoppas att kylan inte är lika extrem som den var imorse på träningen, men det ska verkligen bli riktigt roligt att få spela landskamp, säger Ida Friman.

När landslaget anlände till Umeå möttes de upp av lagets värdar under helgen, Elin och Anna, och mottagandet samt arrangemanget har hittils varit av högsta klass.

- Mottagandet har varit toppen bra, vi märker att staden och arrangörerna brinner för detta och har verkligen ordnat allt bra för oss. Vi känner oss väldigt välkomnade, säger Anna.

- De märks att de verkligen tar detta på största allvar vilket känns väldigt bra samtidigt som det sporrar oss att ge tillbaka med en fin bandy vid helgens kamper. Vi hoppas på storpublik vid båda landskamperna, berättar Ida.

- Arrangörerna får högsta betyg. Väldigt bra och proffsigt ordnat, jag skulle vilja påstå att det har varit bättre än på ett mästerskap, avslutar Magnus.

   

SPELPROGRAM, UMEÅ

Lördag 7 januari
09.30 Aktiviteter för barn på isen tillsammans med svenska och finska landslagsspelare.
14.00 Sverige - Finland

Söndag 8 januari
11.00 Sverige - Finland

  

SVERIGES TRUPP

MÅLVAKTER:

Linda Odén, Hammarby IF, 60 A-landskamper
Pernilla Elardt, NT Bandy, 21 A

UTESPELARE:

Hanna Dahlström, Kareby IS, 33 A
Ida Friman, Kareby IS, - A
Stina Ysing, Kareby IS, - A
Anna Widing, Hammarby IF, 25 A
Emelie Timan, Skutskärs IF, - A
Hanna Brusberg, Hammarby IF, 20 A
Camilla Andersson, Skutskärs IF, 24 A
Malin Persson, Västerås SK, 17 A
Matilda Svenler, NT Bandy, 18 A
Anna Fosselius, Hammarby IF, - A
Malin Andersson, Skutskärs IF, 24
Linnea Larsson, Hammarby IF, - A
Linnea Gunnarsson, Skutskärs IF, 11 A
Johanna Gustafsson, Kareby IS, 13 A

Not. Michelle Löfblad, Sandviken, och Camilla Johansson, Kareby, har lämnat återbud och ersatts av Ida Friman, Kareby, och Linnea Gunnarsson, Skutskär.

Skribent: Johan Eriksson
Epost: Adressen Gömd

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


Corona RF