Hoppa till sidans innehåll

Damlandslaget: Ny svensk seger

08 JAN 2017 15:38
Sverige besegrade Finland även i den andra och avslutande matchen i Umeå. Återigen höll laget nollan och producerade mål framåt av högsta klass. Slutresultatet skrevs till 5-0.
  • Skapad: 08 JAN 2017 15:38

Dagens match inleddes i ett bra tempo med kamp och chanser åt båda håll, tempot mattades dock av något allt eftersom. Den stora skillnanden under den första halvleken var Linnea Gunnarsson, som gjorde ett äkta hattrick och såg till att Sverige ledde med 3-0 efter 45 minuter. Sveriges 2-0 mål var förmodligen det snyggaste under helgen. Malin Andersson slog en pass som skar igenom hela det finska laget och friställde Gunnarsson som distinkt tryckte upp bollen i krysset fri mot målvakten.

- Det var en mer svårspelad match idag mot igår, vilket även syns på resultatet. Vi får kämpa på ett helt annat sätt och det finska laget bjuder verkligen upp till kamp. Men vi vinner matchen och spelar stundatls riktigt bra när vi varierar våra uppspel och tätar till defensiven, berättar Linnea Gunnarsson.

Du vann den interna skytteligan i helgen med 5 mål, hur går tankarna när du får en målchans?

- Jag försöker att inte tänka alls, men jag har haft lite olika situationer i helgen dels när jag får chans att bryta igenom och skapa ett friläge men jag har även fått ta en del skott utifrån. När jag får så bra passningar som jag fått i helgen blir det enklare att skapa ett bra avslutningsläge, extra skönt när jag får på två bra skott utifrån som sitter, säger Linnea.

Den avslutande halvleken var länge mållös. Både Tytti Segerman och Pernilla Elardt i de respektive målen spikade igen och bjöd publiken på flera svettiga räddningar. Men så med 10 minuter kvar var det dags för helgens stora utroppstecken att återigen presentera sig. Debutanten Ida Friman, som gjorde 2 mål i den första matchen, stängde dagens match med 2 nya mål. Totalt 4 mål i helgen kryddat med flera imponerande prestationer, starkt av en debutant!

Förbundskapten Magnus Nordin säger så här efter dagens match.

- Först och främst en stabil seger, men det gick lite trögare idag jämfört mot igår. Finland spelade bättre idag och deras målvakt gjorde en väldigt bra match med flera fina räddningar. Tycker ändå att vi nöter på och gör en hel del av det vi kommit överens om så det var absolut en godkänd match.

- Sammanfattningsvis har det har varit en väldigt bra helg, fint organiserat och vi har blivit väl mottagna, allt har fungerat perfekt. Två bra matcher som resulterade i två segrar och noll insläppta mål så vi lämnar Umeå med en mycket positiv känsla.

Under kvällen reser samtliga spelare hem till sina respektive klubblag.

- Det här var sista samlingen med damlandslaget den här säsongen. Vi funderar på att eventuellt få till ett läger innan sommaren och sen börjar förberedelserna inför VM nästa år. Vi följer givetvis tjejerna i sina repektive klubbar nu och håller kontakten, avslutar Magnus.

Svenska Bandyförbundet vill rikta ett stort tack till arrangörerna Umedalens IF och IFK Umeå samt till Finland som såg till att landskamperna kunnat genomföras. 

Sverige - Finland
Resultat: 5 - 0
Publik: 184 publik
Målskyttar: Linnea Gunnarsson 3, Ida Friman 2

 

Skribent: Johan Eriksson
Epost: Adressen Gömd

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


Corona RF