Hoppa till sidans innehåll

Inför VM: Sverige jagar sjunde raka guldet

18 FEB 2014 00:12
På onsdag inleds tidernas sjunde dam-VM i bandy. Sverige har vunnit de sex tidigare turneringarna och kliver in i årets mästerskap i Villmanstrand som titelförsvarare efter triumfen i Irkutsk 2012.
  • Skapad: 18 FEB 2014 00:12

I den svenska VM-truppen finns två spelare som varit med i samtliga tidigare VM-turneringar. Emma Kronberg och målvakten Linda Odén har redan sex VM-guld i sina prisskåp och blickar nu fram mot årets VM i finska Villmanstrand.  

- Jag talar för både mig och Emma när jag säger att det är en stor ära att få spela ytterligare ett VM. Tillsammans med SM-finalen är VM det största man kan uppleva som bandyspelare, säger Linda Odén.  
   
Truppen samlades i Uppsala i söndags för att slipa VM-formen. På tisdag morgon flyger laget till Finland där VM-turneringen inleds på onsdag.

- Alla har kommit in bra i laget och vi har en skön stämning i truppen. Vi har fått ihop det bra på kort tid. Nu vill man bara att det ska börja, säger Linda.  
   
Förutom den rutinerade duon Emma och Linda finns bland annat fem VM-debutanter med i den svenska truppen. Sara Bergvall, Sandra Timan, Matilda Svenler, Malin Persson och Hanna Brusberg står inför sitt första världsmästerskap. Den sistnämnda blev inkallad till truppen så sent som i söndags på grund av en skada på Malin Andersson.  

- Jag har nog inte förstått att jag ska spela VM. Jag har inte hunnit fundera så mycket och har inte blivit nervös ännu. Det känns lugnt nu, men det kommer nog att vara annorlunda när man står där inför den första VM-matchen, säger Hanna Brusberg. 
   
Mer information inför VM >>   

Skribent: Erik Jonsson
Epost: This is a mailto link

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info