Hoppa till sidans innehåll
Foto: Romus Ramström

GULDEXTRA: Sverige världsmästare för nionde gången

22 FEB 2020 16:34
För nionde gången av tio möjliga står det svenska damlandslaget som världsmästare. Detta efter att ha besegrat Ryssland i lördagens final med 3-1.
  • Uppdaterad: 22 FEB 2020 16:34

Det svenska damlandslaget, under ledning av förbundskapten Magnus Nordin, hade tagit sig fram till lördagens VM-final i Oslo genom att gå obesegrade genom turneringen, men väl där väntade det största hindret av de alla - ett Ryssland som var rejält revanschsuget efter förlusten när lagen möttes i gruppspelet.

Det var dock svenskorna som skulle få en drömstart på matchen då dagens två huvudpersoner såg till att det stod 1-0 på resultattavlan redan i den sjunde minuten. Emma Ahlander assisterade Matilda Plan och vi skulle få se mer av de båda senare.

Det blev dock inga fler mål i den första halvleken och frågan alla ställde sig var om ryskorna skulle kunna rivstarta den andra akten. Svaret på den frågan fick vi aldrig, för istället var det VSK-stjärnan Matilda Plan som rivstartade och satte sitt andra finalmål redan efter en dryg minuts spel.

Ryskorna jagade och jagade och i kölvattnet av en svensk utvisning kunde Diana Lipanova reducera i den 56:e matchminuten. En reducerad som satte nerverna på helspänn igen, men glädjen blev relativt kortvarig för ryskorna. Mindre än tio minuter senare tilldömdes Sverige ett straffslag och där klev Skutskärs Emma Ahlander fram och satte, vad som skulle visa sig bli, spiken i kistan fram till 3-1.

VM-guldet är Sveriges nionde på tio spelade mästerskap, medan Ryssland har samma facit när det gäller silvermedaljer. Bronsmedaljen vanns den här gången av värdnationen Norge, som besegrade Finland i bronsmatchen med hela 6-1.

Skribent: Martin Gustafsson
Epost: Adressen Gömd

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


Corona RF