Hoppa till sidans innehåll
Foto: Romus Ramström

Dam: Svenler sköt Sverige till seger i VM-premiären

19 FEB 2020 14:17
Ett ineffektivt svenskt landslag lyckades trots allt få en bra start på VM-äventyret i Oslo då Matilda Svenler gjorde matchens enda mål i 1-0-segern mot Finland.
  • Uppdaterad: 19 FEB 2020 14:17

Det var ett favorittippat svenskt landslag som skrinnade ut för VM-premiär mot Finland på Voldsløkka i Oslo vid lunchtid under onsdagen i ett strålande solsken. Strålade gjorde det dock inte om den svenska insatsen spelmässigt. Svenskorna fick inte igång det egna spelet och saknade skärpan. Trots det så kom matchens enda mål efter att Villas Matilda Svenler mosat in bollen efter en rörig situation i det finska straffområdet i slutet av den första halvleken.

Det finska landslaget överraskade svenskorna inledningsvis och tvingade bland annat målvakten Sara Carlström till en imponerande räddning tidigt. Om det var premiärnerver eller någonting annat som ställde till det för svenskorna får anses vara oklart, men att det var blågul ledning i halvtid berodde inte på något vis på att finskorna var dåliga.

I den andra halvleken höjde sig Sverige aningen spelmässigt, men man fick det aldrig riktigt att lossna. Trots målchanser och hela 16 hörnor så blev det inga fler mål i matchen och det är inte svårt att misstänka att det kommer att krävas en bättre insats mot Ryssland under seneftermiddagen för att det ska bli seger även där.

Stort plus för sina insatser ska dock målvakten Sara Carlström och landslagsdebuterande Tilda Ström ha. Den sistnämnda var bland annat regissören bakom det svenska målet med en imponerande soloprestation innan returen landade hos målskytten Svenler.

tIlda ström

Bilden: Tilda Ström intervjuas efter sin imponerande landslagdebut. Foto: Romus Ramström.

Sveriges andra gruppspelsmatch spelas mot Ryssland klockan 17.30 under onsdagen och sänds här >>

Skribent: Martin Gustafsson
Epost: Adressen Gömd

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


Corona RF