Hoppa till sidans innehåll

Dam: Här är spelarna som ska jaga nytt VM-guld

06 FEB 2020 16:51
Efter att ha vunnit åtta av de nio tidigare VM-turneringarna ger sig nu det svenska damlandslaget ut på jakt efter en ny guldmedalj. Detta när mästerskapet avgörs i Oslo.
  • Uppdaterad: 06 FEB 2020 16:51

Den 19-22 februari spelas Dam-VM i Oslo och under torsdagen presenterade förbundskapten Magnus Nordin den 16 spelare starka truppen som ska försöka försvara det svenska VM-guldet från sjöisen i Kina för två år sedan. Det är dock en hel del som skiljer sig jämfört med den trupp som vann i Chengde. Den här gången är hela sju VM-debutanter uttagna till spel, men Nordin tror inte att det spelar någon större roll.

– Nu blev det sju debutanter, men det är ingenting som vi har lagt fokus på. Det är viktigt generellt att spelarna har spelat stora och viktiga matcher och det har de allra flesta som är med här gjort. Det är nog en större grej för spelarna själva att få debutera i landslaget och det ska det också vara, säger förbundskaptenen till Bandypuls efter torsdagens presskonferens.

– Det har varit ett av säsongens mål, men sedan vet man ju aldrig. Jag känner att jag har gjort mitt bästa och det gick vägen den här gången, säger debutanten Sanna Gustafsson, Skutskärs IF, på presskonferensen.

VM spelas över blott fyra dagar och det innebär att svenskorna tvingas spela dubbla gruppspelsmatcher under såväl torsdagen som fredagen. Fredagen bjuder på semifinal och lördagen bjuder, förhoppningsvis, på en väntad final mellan Sverige och Ryssland.

– Ryssland är det starkaste motståndet, som vi ser det, och också de roligaste matcherna att spela. Det är tufft och de är väldigt skickliga individuellt, så matchen i matchen blir oerhört viktig och det är väldigt roliga matcher att spela, säger Västerås-stjärnan Malin Persson, som gör sitt fjärde VM trots sina blott 24 år, på presskonferensen.

Dam VM-trupp

 

Se hela sändningen från presskonferensen i efterhand med längre intervjuer med förbundskapten Magnus Nordin samt med Sanna Gustafsson och Malin Persson här >>

Se mer om VM, spelschema, grupper och tider här >>

Skribent: Martin Gustafsson
Epost: Adressen Gömd

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


Corona RF