Hoppa till sidans innehåll
Foto: Romus Ramström

Bandyskriet från Oslo: Dag 4 - tredje matchdagen

22 FEB 2020 07:00
Finland i semifinalen och efter gruppspelsmatchen var vi nog bereda på att finskorna skulle bjuda upp till en rivig finsk tango.
  • Uppdaterad: 22 FEB 2020 07:00

Det skulle visa sig att de svenska tjejerna hölls fast i det finska tango greppet i cirka 20 minuter innan de kunde slita sig loss från sin efterhängsamma danspartner. Därefter kunde Sverige navigera sig genom den finska försvarsmuren likt Roald Amundsen väg genom Nordvästpassagen. Till slut skrevs segersifforna till 9-1, som faktiskt kan liknas med Therese Johaug överlägsenhet i skidspåren.

Nu är det på nytt dags för ett möte med Sveriges ärkefiende Ryssland i ännu en dam-VM-final. Frågan är om finalmatchen kommer att bli som en tuff och lång femmil på Nordmark som av görs med minsta möjliga marginal? Eller om någon av länderna släcker matchen lika snabbt som när Aksel Lund Svindal for ner för pisterna. Förväntan är stor på hur finalen ska sluta och som låttiteln från Alf Prøysen lyder ”Du skal få en dag i mårå” så får vi svar på vem som får bära guldmedaljerna i morgon eftermiddag (läs lördag den 22/2).

Örjan Stål, team manager Svenska Damlandslaget

Skribent: Örjan Stål
Epost: Adressen Gömd

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


Corona RF