Hoppa till sidans innehåll
Foto: Romus Ramström

Bandyskriet från Oslo: Dag 3 - Andra matchdagen

21 FEB 2020 06:00
Om Oslo bjöd på perfekt bandyväder första dagen så var den andra dag helt i motsats, med regn och blåst.
  • Uppdaterad: 21 FEB 2020 06:00

I Sveriges första match mot USA var det ”Norsk tungt vatten” på bandybanan men det hindrade oss inte. USA kunde städas av relativt lätt i det blöta med segersiffrorna 8-0. 

Sista gruppspelsmatchen denna dag var mot värdlandet Norge. Denna match spelades på Frogner Stadion som är en bland de äldsta vintersportarenorna i Norge, där det bland annat slagits många världsrekord på skridsko genom åren. Både Sverige och Norge hade ett tufft och tätt spelschema denna dag. Norge hade nog ett något tätare program med endast två timmars villa från en tuff match mot Ryssland före sista matchen mot Sverige.

Regnet hade nu bedarrat något till matchen mot norskorna, men vinden utifrån Oslofjorden hade tilltagit in över Frogner Stadion. Likt vinden for de svenska tjejerna över isen som skriskorförsedda älvor med musik ur Edvard Griegs Suite Nr1 Antitras dans. När älvdansen väl var slut stod det 11-1 på resultattavlan. Det var stundtals ett bländande spel som svenskorna presterade och det verkar nu som proppen lossnat och som förhoppningsvis gör att toppformen nås till semifinaler och en förväntad final. Kan bara citera Marve Fleksnes (Rolv Wesenlunds rollfigur) med hans rop när han mådde väl och var i form ”Tehoe, theooo”. 

Nu kör vi tjejer och ni ska nu inte ha ”skam” i kroppen för att köra fullt ös, mot vad motståndarna än må heta.

Örjan Stål, team manager Svenska Damlandslaget

Skribent: Örjan Stål
Epost: Adressen Gömd

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


Corona RF