Hoppa till sidans innehåll
Foto: Romus Ramström

Bandyskriet från Oslo: Dag 2 - Första matchdagen

20 FEB 2020 06:00
Första speldagen bjöd Oslo på bästa förutsättningar för bandyspel, strålande sol och några minusgrader på en trevlig liten bandyarena, Voldsløkka, mitt i ett bostadsområde med bra is.
  • Skapad: 20 FEB 2020 06:00

Första motståndarna för dagen skulle bli vårt grannland i öst, Finland. Det skulle visa sig att dessa finska lejon var mer aggressiva än det tama lejon som rövarna i Thorbjørn Egners berättelse Kamomilla Stad (org. Kardemomme by) hade som husdjur. Måste säga att vi kom undan med blotta förskräckelsen med en 1-0 seger. “Göta Petter" som Teskedsgumman, av Alf Prøysens, brukade säga när det gått galet. Orsaken till den tama insatsen, och det tajta resultatet, kan nog beskrivas som lite underskattning och nervositet i kombination med att Finland gjorde en väldigt bra match. Den stora svenska hejarklacken hade nog hjärtat i halsgropen flera gånger innan de kunde pusta ut när domaren blåste av matchen.

klack mot Finland

 

Bilden: Nervösa svenska fans mot Finland. Foto: Romus Ramström.

Om Finlandsmatchen var en loj historia från Sveriges sida så var dagens andra match mot ryskorna rena motsatsen. Skulle kunna jämföra matchen som en nagelbitande spiondeckare av Jo Nesbø. Här var våra tjejer på tårna direkt från start. De jagade i kapp ett underläge två gånger om för att sedan nästan bestialiskt dräpa matchen när två minuter återstod. Precis så som en spännande deckare ska avslutas.

SWE-RUS

 

Bilden: Svenskorna imponerade i en tuff match mot Ryssland. Foto: Romus Ramström.

Nu har tjejerna vaknat och är nu rejält på banan, så nu hägrar tankarna på finalen!

Örjan Ståhl, team manager Svenska Damlandslaget.

Skribent: Örjan Ståhl
Epost: Adressen Gömd

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


Corona RF