Hoppa till sidans innehåll

Bandyskriet från Oslo: Dag 1 - Invigning

19 FEB 2020 06:00
Invigningen av bandy VM för damer blev en gemytlig tillställning i centrala Oslo på klassisk mark.
  • Skapad: 19 FEB 2020 06:00

Samtliga åtta nationer tog tunnelbanan från hotellet för att ta sig ned till Oslo centrum i parken Spikersuppa, som ligger mellan Karl Johans Gate och Stortings Gate. Vid en liten dam mitt i parken, som är konstfrusen på vintern, bevittnade samtliga nationer, plus en hel del nyfikna Oslo-bor som var ute på kvällspromenad, tvåmålspel av Ullevåls yngre flicklag. Dessa tjejer for över isen ivrigt och entusiastiskt som Klas Klättermus och de andra djuren ur Thorbjørn Egners Hackebackeskogen. 

Ett av öppningstalen från invigningen utfördes galant av Sveriges lagkapten Frida Rutqvist. Ett uppdrag hon klarade med bravur, trots att hon själv sa att hon gjorde det med darrande ben och skakande knäskålar, men det märktes inte utåt. Detta betyder att vi har en lagkapten som är kapabel att styra ett lag till seger, likt vad Thor Heyerdahl styrde Kon-Tiki över ett vilt och stormigt hav.

frida håller tal

Bilden: Lagkapten Frida Rutqvist håller tal på VM-invigningen.

Efter invigningen gav sig alla lagen och funktionärer för dam-VM till Oslos rådhus med reception hos Oslos borgmästare. Här bjöds på dryck (alkoholfritt) och snittar, samt välkomsttal av borgmästaren Marianne Borgen i en sal som vi känner till som där Nobels Fredspris delas ut. 

Lagbild i Oslo Stadshus 

Bilden: Lagbild i Oslo Rådhus.

Stort tack till Norges Bandyförbund och Oslo Stad för ett varmt välkomnande. Nu börjar allvaret med flera tuffa matcher där målsättningen är guld och inget annat.

Örjan Stål, team manager Svenska Damlandslaget

 

 

 

 

PS. Vi avslutar med en rolig bild på en fotograf som tar en bild som ni redan har sett.

örjan fotar

Skribent: Örjan Ståhl
Epost: Adressen Gömd

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


Corona RF