Hoppa till sidans innehåll
Rickard Malmström (MP), kommunalråd med ansvar för idrotts- och fritidsfrågor i Uppsala, Marlene Burwick (S), kommunstyrelsens ordförande, Stig Bertilsson, Bandyförbundets ordförande och Per Selin, ligachef på Svensk Elitbandy, under måndagens presskonferens.

Klart: Bandyfinalen återvänder till Uppsala

08 MAJ 2017 11:37
De kommande årens SM-finaler i bandy kommer att avgöras på Studenternas IP i Uppsala.
  • Skapad: 08 MAJ 2017 11:37

Överenskommelsen mellan Svenska Bandyförbundet, Svensk Elitbandy och Uppsala kommun gäller de kommande tre åren med möjlighet till förlängning ytterligare två år.

– Vi ser fram emot återkomsten till Uppsala med en ömsesidig ambition att återskapa, förbättra och resultatutveckla finalhelgen, säger Bandyförbundets ordförande Stig Bertilsson.

Bandyfinalen arrangerades på ett framgångsrikt sätt i Uppsala under 22 raka år, 1991-2012. Efter fem år i Stockholm återvänder finalfesten till Uppsala.

– Vi har haft fem bra år i Stockholm, först på Friends Arena och nu de senaste tre åren på Tele2 Arena. Villkoren har varit goda och vi har haft ett fint samarbete med arrangörerna under dessa år, säger ligachefen hos Svensk Elitbandy, Per Selin.

Nu återvänder finalen till Studenternas IP i Uppsala.

– Välkommen hem, bandyfinalen! Uppsala är en stad som växer rekordartat just nu och är inne i en dynamisk och snabb förändring. Samtidigt vet vi att vårda vårt arv och våra traditioner. Därför är det med glädje som vi tar oss an uppdraget att utveckla den anrika bandyfinalen till en modern och framgångsrik folkfest, säger Marlene Burwick (S), kommunstyrelsens ordförande.

Det gemensamma arbetet kommer därefter att fortsätta med en mera detaljerad avtalsskrivning och upprättande av projektorganisation. I den ska även ingå samarbetspartners, bland annat från bandyn i Uppsala. 

Planerad speldag för dam- och herrfinalen 2018 är lördag 17 mars. 

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


Corona RF