Hoppa till sidans innehåll
Foto: Marias of Sweden

Inför Bandygalan: Tolv ungdomsspelare nominerade

17 MAR 2017 16:38
Lördag 25 mars är det dags för årets Bandygala i Annexet. Inför galan har tolv ungdomsspelare nominerats i fyra olika priskategorier.
  • Skapad: 17 MAR 2017 16:38

Årets flickspelare (F17)

Virva Rylander, Västerås SK
Virva är en oerhört snabb försvarsspelare med en otroligt bra blick för spelet. Virva utnyttjar sin brytningssäkerhet och energi på planen på ett oerhört moget sett.

Olivia Dahlsten, Hammarby IF
Olivia är en spelare av hög rang som tar ett stort jobb över hela planen. Energi, fart och spelsinne tillsammans med ett välutvecklat målsinne gör Olivia till en svårstoppad spelare.

Wilma Törnkvist Nässjö/Tranås
Wilma är en spelare som gärna utnyttjar sin fart och sin kvickhet på planen. Hon spelar med en imponerande energi som aldrig verkar ta slut. Därtill har hon otroligt välutvecklat skott och är redan nu en farlig målskytt.

       

Årets pojkspelare (P17)

Jonathan Svensson, Vetlanda BK
Jonathan är en otroligt teknisk lirare som gärna utmanar motståndarna och oftast lyckas med sina dragningar. Han kliver gärna in i planen och därifrån styr han spelet på ett moget sätt.

Oskar Westh, Bollnäs GIF
Oskar är en speldirigent som har ett välutvecklat passningssinne. En av hans främsta egenskaper är hans förmåga att sätta sina medspelare i bra lägen.

Philip Flodstam, Bollnäs GIF
Philip är en otroligt kraftfull spelare som gärna utmanar sina motståndare med sin höga fart. Han är en orädd spelare som vågar gå rakt på mål.

   

Årets junior, tjej (F19)

Sanna Gustavsson, Nässjö/Tranås
Sanna har en fantastisk blick för spelet vilket hon gärna utnyttjar på planen. Med sin kraftfulla skridskoåkning och sitt skott är hon väldigt svårstoppad på isen.  

Ida Friman, Kareby IS
Ida har utvecklats enormt och tagit stora kliv under säsongen. Hon är en tongivande spelare i Kareby och är även med och slåss om en plats i damlandslaget. Idas främsta vapen är hennes fantastiska klubbteknik.  

Matilda Plan, Västerås SK
Matilda har en otrolig blick för spelet och en väldigt kraftfull skridskoåkning. Hon har dessutom ett fantastiskt bra skott, vilket gör henne fruktad av sina motståndare.

       

Årets junior, kille (P19)

Joel Broberg, Villa Lidköping BK
Joel är en komplett spelare som har utvecklats mycket under säsongen. Han besitter en teknisk förmåga som gör honom oerhört svåråtkomlig för motståndarna. Med sitt spelsinne sätter han igång spelare runt omkring honom. Bidrog starkt till P19-landslagets VM-silver i Ryssland.

Max Mårtensson, Västerås SK
Max är den naturliga lagkaptenen. Med sin tåga och kämpaglöd anförde han P19-landslaget under VM-turneringen i Ryssland. Han har stor arbetskapacitet och tar kampen när det behövs. Därtill har han bra fart och är viktig i både det defensiva och det offensiva spelet.

Philip Lindqvist, Vetlanda BK
Philip är en spelare som är otroligt duktig på att snabbt komma till avslut. Han är en spelare som med sina kvalitéer kan vända ett matchresultat. Han är svårläst för sina motståndare och är en typisk målskytt. 

Skribent: Erik Jonsson

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


Corona RF