Hoppa till sidans innehåll
Foto: Martin Gustafsson

Inför Bandyfinalerna - "Jag lovar publikrekord"

21 MAR 2019 14:21
Bandyfinalerna närmar sig och under torsdagen arrangerades presskonferens inför dam- och herrfinalen på Studenternas IP i Uppsala. Här är ett axplock av vad som sades.
  • Skapad: 21 MAR 2019 14:21

Konferencier Robert Tennisberg hälsade mediarepresentater, klubbarna och övriga välkomna till presskonferens inför dam- och herrfinalen i svensk bandy under torsdagen och efter att även ligachef Per Selin och projektledare Ola Rosén välkomnat sällskapet så var det de regerande mästarinnorna Skutskärs IF och utmanarna Västerås SK:s tur att frågas ut inför lördagens damfinal.

– Jag tror att det kommer att bli ett nytt publikrekord. Det törs jag nästan lova, med tanke på vilka som står på andra sidan också. Det kommer bli jätteläckert, säger Skutskärstränaren Johanna Pettersson.

Skutskär var med och slog publikrekord för svensk dambandy under fjolårets SM-final mot AIK då 5198 åskådare såg de gröngula vinna sitt första SM-guld. Nu väntas dock den röststarka SIF-klacken bli rejält utmanade av grönvita VSK:are.

– Vi har hört och läst en del, men att det kommer att bli mycket folk råder det ingen tvekan om. Det kommer att bli betydligt svårare för Skutskärs supportrar att höras jämfört med i fjol och det är ju väldigt kul för svensk bandy att vi får så mycket folk på en damfinal och dessutom med två, förhoppningsvis, stora, sjungande klackar, säger VSK-tränaren Olle Wiberg.

Rent sportsligt så är seriesegrande Västerås sikte dock bara inställt på en sak - att ta klubbens första SM-guld någonsin på damsidan.

– Det är jätteviktigt att vi vill vinna. Vi är sugna på det här och vi har en bra säsong bakom oss, men det är en match kvar och det är en match där vi behöver prestera på topp, säger VSK-stjärnan Malin Persson.

På herrsidan är det ytterligheter som möts när det gäller antalet SM-guld. Seriesegrande Villa Lidköping är på jakt efter klubbens första någonsin, men på andra sidan står Mesta Mästarna, Västerås SK. VSK-kaptenen Magnus Joneby tror dock inte att vinnarvanan (20 SM-guld på 37 SM-finaler) kommer att ha någon större inverkan på lördagens final.

– Jag tror inte att det kommer att ha någon betydelse. Det är klart att vi är trygga med vårt och vi har ett antal spelare som har varit med och vunnit tidigare, men det har väl visserligen de också. Historia är historia och nu på lördag är det nutid, så jag tror inte att det har så stor betydelse, säger Joneby.

Från Villa-håll har förväntningarna och förhoppningarna varit stora under hela säsongen och nu hoppas stjärnspelarna kunna få ta med sig ett oerhört efterlängtat SM-guld hem till de många supportrarna.

– Sedan säsongen drog igång på allvar i maj med värvningarna av (Johan) Löfstedt och (Joakim) Andersson och haussen drog igång på allvar så har vi levt med det hela tiden. Vi har haft förväntningarna över oss, men så åkte vi ur Svenska Cupen mot VSK och levererade under all kritik, säger Villa-tränaren Johan Sixtensson.

– Därefter vann vi World Cup och det var väl bra, men sedan kom serien. Nu vann vi den också, men då var vi tvungna att ta oss till final också. Det har liksom kommit någonting nytt hela tiden, men jag tycker inte att vi har brytt oss så mycket om pressen. Vi har vant oss vid den, fortsätter han innan stjärnspelaren Johan Esplund ombeds beskriva drömmen om att få vinna ett SM-guld med just Villa.

– Det skulle vara otroligt stort att få vinna med Villa och att få vara med om att ta det där första SM-guldet. Framförallt för alla som stöttar oss vid sidan om. Alla fantastiska supportrar som alltid är och tittar på våra matcher. Det är alltid mycket folk och det pratas alltid mycket bandy runtomkring. Alla ledare också som jobbar i föreningen. Att få ge dem guldet skulle vara oerhört kul tycker jag. Det är de som är drivkraften för mig, säger Esplund.

Damernas SM-final spelas klockan 12.00 på lördag och herrarnas SM-final spelas samma dag klockan 18.00. Läs mer >>

Skribent: Martin Gustafsson
Epost: Adressen Gömd

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


Corona RF