#nouse{ color:red; } Ny framtid för Bandyhjärtat - Svenska Bandyförbundet
Hoppa till sidans innehåll

Ny framtid för Bandyhjärtat

18 OKT 2018 12:28
Bandyhjärtat är ett privat initiativ som under de senaste fyra åren har bidragit med medel för att kunna genomför Bandyhjärtats Miniallsvenska.
  • Skapad: 18 OKT 2018 12:28

Anders Friman är den som på ett förtjänstfullt sätt drivit Bandyhjärtat som totalt har gett ca en halv miljon till svensk bandy

Nu tar Bandyhjärtat nästa steg i utvecklingen då en ungdomsfond skapas i Bandyhjärtats namn där medel delas ut till olika projekt inom svensk barn- och ungdomsbandy. Med anledning av skarpa rekommendationer från Skolidrottsförbundet där bl.a. konceptet ”Skol-SM” läggs ner, ersätts därmed också Miniallsvenskan av den ungdomsfond som nu skapas. Svenska Bandyförbundet kommer även att arbeta för att ta fram ett nytt koncept där skolbarn kan få chansen att spela bandy, som då ersätter Miniallsvenskan.

– Svenska Bandyförbundet vill först och främst rikta ett stort tack till Anders för hans nedlagda arbete, säger Peter Hodor, Generalsekreterare på Svenska Bandyförbundet.

– Hans enorma ideella engagemang har bidragit till att många barn har fått tillfälle att spela bandy och vi har hela tiden haft en bra dialog med Anders avseende Bandyhjärtats framtid. Nu pågår ett arbete för att sätta upp riktlinjer för vilka projekt Bandyhjärtat kommer att stödja i framtiden och vi hoppas att många genom detta kommer att vara med och bidra till svensk barn- och ungdomsbandy, avslutar Peter.

Bandyhjärtat 178px

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg