#nouse{ color:red; } Styrelsen har behandlat Gripens överklagan - Svenska Bandyförbundet
Hoppa till sidans innehåll

Styrelsen har behandlat Gripens överklagan

28 MAJ 2014 17:23
Bandyförbundets styrelse har vid ett ordinarie möte under onsdagen behandlat överklagan från Gripen Trollhättan BK som inte beviljats Elitlicens. Styrelsen har beslutat att avslå överklagan.
  • Skapad: 28 MAJ 2014 17:23

Gripen framhäver framför allt följande punkter i sin överklagan;               

 
Begreppet ”rimlig tid”

I kriterierna för Ekonomilicens förekommer begreppet rimlig tid. Styrelsen konstaterar att Ekonominämnden (EN) successivt skärpt kraven för att erhålla Elitlicens. Målbilden har varit att alla föreningar vid beviljande av elitlicens 2013-05-01 ska uppfylla kravet på positivt eget kapital. Detta har kommunicerats redan i februari 2013, då Gripen brevledes meddelades att de för att erhålla elitlicens ska ha ett positivt eget kapital. Gripen hade vid tillfället ett betydande negativt eget kapital och EN meddelade skriftligt att de vid det tillfället inte beviljats elitlicens för det fall de hade avancerat. Enligt anvisningar framgår att rimlig tid kan variera från fall till fall och bedöms med hänsyn till bl.a. utgångsläge, historik och substans i handlingsplan.

  
Likabehandlingsprincipen

Gripen refererar till händelser som skett under den tidsperiod om 10 år som ekonominämnden funnits, där handlingsplaner på två år accepterats. Styrelsens bedömning är att de skärpta kraven om att positivt eget kapital ska vara uppfyllt senast 2013-05-01 kommunicerats, och att det gäller alla. Styrelsen anser att alla föreningar behandlats lika, men att kraven har skärpts från år till år, varför jämförelser bakåt i tiden inte är relevanta.
 
Gripen Trollhättan har informerats via telefon och har ett skriftligt beslut att invänta senast på måndag den 2/6, ett beslut som även kommer publiceras på svenskbandy.se. (Ändrat, svarsskrivelsen kommer inte att publiceras. Se inlägg från Marcus Norman i kommentarsfältet nedan). 

Paragrafen ansågs omedelbart justerad. 

Skribent: Marcus Norman
Epost: This is a mailto link

NÄR DU SKADAT DIG

BANDYNS SCANDICAVTAL

BESTÄLL STARTPAKETET


FLICKBANDYNS DAG

SKRIDSKOKUL

Skridskokul 140px

PROJEKTSTÖD IF

 

SVENSKA SPEL

 

NEJ TILL MATCHFIXING

Min_Match_Banner_Nej_200X200

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


Corona RF