#nouse{ color:red; } Styrelsemöte nr 9 i Svenska Bandyförbundet - Svenska Bandyförbundet
Hoppa till sidans innehåll

Styrelsemöte nr 9 i Svenska Bandyförbundet

11 JUN 2013 11:09
Även mötet den 31 maj, det nionde för året, hölls på Idrottens Hus i Stockholm. Innan mötet delade Håkan Ramsin stolt ut årets verksamhetsberättelse som tillverkats i en helt ny tappning, nämligen i tidningsformat och med mer redaktionellt innehåll.
  • Skapad: 11 JUN 2013 11:09

Se Bandyförbundets verksamhetsberättelse 2012-13 (pdf) >>    

Styrelsemötet inleds alltid med en ekonomisk genomgång, ledamöterna fick fjolårets resultat presenterat av alltid lika stringente Lasse Olofsson. Med några små förändringar blev resultatet till slut 795 000:- som är en besvikelse givet förhoppningarna ända fram till april, då det visade sig att Bandyfinalerna på Friends Arena gett mindre sponsorintäkter men kostat lite mer än budgeterat.

Även årsredovisningen presenterades tillsammans med revisorernas kommentarer och skrevs under.  
  
Bandy VB framBudget för 2013/2014 har varit föremål för diskussion sedan några månader och styrelsemöten tillbaka. Den hade förädlats ytterligare något mot bakgrund av föregående års utfall. Resultatet på ca 800´ kändes tillfredsställande, vilket gör att SBF efter nästa verksamhetsår bör kunna visa upp ett eget kapital motsvarande 10 procent av omsättningen som är det långsiktiga likviditetsmålet.

Till detta fanns budgetkommentarer och en verksamhetsplan som till årsmötet kompletteras med en presentation. Styrelsen godkände materialet för distribution till röstberättigade redan samma dag.  
  
Per-Anders Gustafsson höjde ett varningens finger för det ständigt sjunkande RF-bidragen samt att det budgeterade resultatet är väldigt känsligt då det hänger på en förväntad ökning på sponsorintäkter. Något som SBF år efter år får backa lite på mot slutet av året. Han efterlyser en strategi för vad som händer om tappet fortsätter under några år. I vilka kostnader skär vi om plus och minus inte går ihop?  
  
Under genomgången kompletterades med information kring processen med Svenska Spel och FSE. Svenska Spel har uttryckt en vilja att skriva ett nytt avtal med Svenska Bandyförbundet som i skrivande stund finjusteras innan det signeras. Även avtalet med FSE ska förlängas, då dialogen de båda organisationerna emellan varit mycket god.  
  
Bo Thunberg var inbjuden att rapportera från de senaste årens arbete i plankommittén. Bedömningen är att det finns relativt gott om banor i förhållande till verksamhet. Bara i området kring Stockholm finns banan i Kungsängen, Huddinge och Nyköping med väldigt låg nyttjandegrad. På grund av dyra driftskostnader kopplade till ålderstigna anläggningar finns ytterligare ett antal orter där isen bara ligger under tre vintermånader, vilket gör det svårt att bedriva någon verksamhet. Därför ska en kartläggning göras under året för att få en bild över vilka banor som står inför renoveringar och påbörja ett sådant arbete. Marcus berättade att Utvecklingskommittén ska göra en liknande kartläggning för att se vilken verksamhet som finns på de idag 78 isytorna. Från skridskoskola till seniorlag.  
  
Lars Wennerholm och Einar Hellqvist hade i förväg skrivit en rapport för att komma till rätta med det ökade antalet ansikts- och ögonskador. Givet förra försökets utfall, där årsmötesbeslutet fick rivas upp på grund av protester från spelare och klubbar är detta ett mjukare sätta att försöka komma fram. Styrelsen biföll förslaget och tilldelade projektet 10 000:- för framtagande av informationsmaterial.  
  
Karl-Erik Eckemark berättade om Elitlicensens historia och bakgrunden till förändringen. Att degraderas pga av sportsliga kriterier har inte känts rimligt. För att kunna ta mer stringenta beslut i framtiden föreslås därför att det bara är ekonomin som kan leda till nekad elitlicens medan sportsliga kraven istället ger böter. Ett tillägg för tränare och säkerhet föreslogs, där deltagande i BandyForum Elit och BandyForum Säkerhet skulle vara krav, om föreningen uteblir leder även det till böter.

Förslaget med böter för sportsliga kriterier föreslås leva tills det att FSE själva hittar ett belöningssystem inom ramen för de medel de förfogar över. Det blir oftast retoriskt svårt att förklara varför förbundet bestraffar föreningarna med böter, men anses nödvändigt tills vidare Styrelsen kände sig inte färdiga att fatta ett beslut. Karl-Erik och Marcus skickar förslaget på remiss, för beslut vid första mötet efter sommaren.  
  
Inför årsmötet presenterades motiveringarna för årets eldsjäl och årets ledare och styrelsen hade inget att invända mot valet av Anders Bergström och Magnus Brodén. Det är f.d. Årets Ledare som utser vinnarna för 45:e året i följd.  
  
Mötet avslutades och Håkan hälsade välkommen till nästa möte som sker per telefon den 14 juni, dagen innan årsmötet på ”Bandyhotellet Radisson” Waterfront i Stockholm. 

Skribent: Marcus Norman
Epost: This is a mailto link

NÄR DU SKADAT DIG

BANDYNS SCANDICAVTAL

BESTÄLL STARTPAKETET


FLICKBANDYNS DAG

SKRIDSKOKUL

Skridskokul 140px

PROJEKTSTÖD IF

 

SVENSKA SPEL

 

NEJ TILL MATCHFIXING

Min_Match_Banner_Nej_200X200

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


Corona RF