#nouse{ color:red; } Rapport från styrelsens sjätte möte - Svenska Bandyförbundet
Hoppa till sidans innehåll

Rapport från styrelsens sjätte möte

22 MAR 2014 16:23
I samband med Bandyfinalerna på Friends Arena i helgen som gick hade styrelsen under fredagen sitt sjätte möte.
  • Skapad: 22 MAR 2014 16:23

Nyanställde Niklas Brattemo inledde med en kort presentation om sig själv och han hälsades välkommen av hela styrelsen.

Efter viss formalia som att utse Marcus Norman till sekreterare, öppna mötet och justera protokollen gled vi snabbt över i ordinarie agenda. Dagens första punkt var att Marcus informerade om den stundande helgen och alla de tidpunkter och åtagandens som vilade på styrelsemedlemmarna.

Därefter berättade Per Selin kort om sina första månader och sina första intryck i rollen som Ligachef i FSE. Det inledande arbetet har kretsat mycket kring en varumärkes- och kommunikationsstrategi som byggs på en nulägesanalys som genomförts ute hos de 14 medlemsklubbarna.

Därefter höll Marcus en kanslirapport som innehöll tre punkter. Först om en omfattande utvärdering av Jonas och Svenne och deras första år som förbundskaptener där alla spelare och ledare fått svara på frågor om deras ledarskap, 16 punkter, men även resten av staben och saker som mat, boende och kläder har betygsatts. Ett bildspel från Ungdomsfinalhelgen visades. Det var fem finaler som spelades 8-9 mars i Örebro där ett antal andra element som kamratmåltid och ett Bissen Brainwalk genomfördes och helgen som helhet uppfattades som lyckad.

Lasse Olofsson berättade därefter kort om differenser sedan förra mötet ur ett ekonomiskt perspektiv. Prognosen om en dryg miljon i överskott för 2013/2014 ligger fast. Marcus berättade om innehållet i herrlandslagsprognosen där året bjudit på väldigt mycket mer verksamhet jämfört med tidigare, trots samma budget. Detta tack vare erbjudandet om sänkta arvoden som landslagsspelarna kom med.

Styrelsen ser stora ekonomiska risker i ekonomin i framtiden där vi är beroende av ett antal större intäktsposter som löper på kortare eller längre avtal. Därför ska en femårsplan avseende ekonomin tas fram.

Därefter bjöds på en lunch och direkt efter den hade Jonas Nygren från Ekonominämnden bjudits in. Han berättade på ett mycket ingående sätt om EN:s arbete under de senaste åren och redovisade dagsaktuella siffror men även utvecklingen i ett tioårigt perspektiv. Även siffror hur det ser ut i allsvenskan redovisades och resultatet av det blev att styrelsen gav EN i uppdrag att se över möjligheten till ett allsvenskt regelverk eller licens rörande ekonomi.

Därefter berättade Lasse om huvuddragen i det dokument som en mindre arbetsgrupp från Internationella kommittén kommit en bit med, med anledning av utspelet mot FIB i Irkutsk. Huvuddragen är demokrati, organisation och kommunikation. Ett nytt möte är inbokat i april då arbetet i bästa fall beräknas vara klart.

Därefter redovisades kort från ett antal olika projekt och arbetsgrupper som arbetat under säsongen. Däribland Domareprojektet som Pär Höckert hållit i, den stora revideringen av Tävlingsbestämmelserna som Karl-Erik Eckemark fått i uppdrag att genomföra samt två av Per-Anders punkter under året, ”elitstrategin” och junioravbytarna. Beslutades gjordes att en av Junioravbytarna under nästa år ska få vara 21 år och den andra kvarstår som 20 år. Detta efter förslag från FSE.

Därefter ville Ulrika å utvecklingskommitténs vägnar att styrelsen beslutade om ett utbildningskrav för ledare i P18 från och med säsongen 17/18 och för ledare i P20 från och med 18/19. Styrelsen uppmuntrade detta och hänvisade bl.a. till att det är krav på utbildning i flera andra sporter.

Slutligen visade Jesper en film om Sprintbandy som gjorts vid ett test på Spånga IP under februari. 

Skribent: Marcus Norman
Epost: This is a mailto link

NÄR DU SKADAT DIG

BANDYNS SCANDICAVTAL

BESTÄLL STARTPAKETET


FLICKBANDYNS DAG

SKRIDSKOKUL

Skridskokul 140px

PROJEKTSTÖD IF

 

SVENSKA SPEL

 

NEJ TILL MATCHFIXING

Min_Match_Banner_Nej_200X200

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


Corona RF