#nouse{ color:red; } Rapport från styrelsens första möte - Svenska Bandyförbundet
Hoppa till sidans innehåll

Rapport från styrelsens första möte

13 SEP 2014 16:25
Den nye ordföranden Stig Bertilssons inledde med ett kort välkomsttal innan vi kastade oss över den digra agendan.
  • Skapad: 13 SEP 2014 16:25

Några korta reflektioner från årsmötet inledde diskussionerna. Det kan tyckas att uppslutningen vid årsmötet är lite mager, men att distrikten nu slagits samman till sex gör att det numerärt är färre deltagare på mötet. Även kritik, åsikter och engagemanget i debatter kan bli bättre. Idrotten är en folkrörelse. Gör din röst hörd på föreningens, distriktets eller förbundets högst beslutande organ! Några idéer för att ytterligare locka föreningarna diskuterades men inga beslut fattades.
   
På tal om årsmötet så tillsattes arbetsgrupper, och andra uppgifter därifrån delegerades. Ett stort arbete kommer att läggas ner på Smålands och IFK Vänersborgs hopslagna motion som ledde fram till att se över seriepyramiden och regler för upp- och nedflyttning. Förslag, frågor och tankar kring detta mottages gärna till undertecknad.  
  
Under ekonomi redovisades att ICA valt att avsluta samarbetet med Svenska Bandyförbundet, detta har tidigare berörts här på svenskbandy.se.  
   
Därefter redovisades grundligt från FIB:s styrelsemöte i Montenegro. Chabarovsk som står värd för herr-VM 2015 hade gjort en mycket bra presentation. Värt att påminna om är att VM i år går efter säsongen, och Svenska Bandyförbundet gör som vanligt en supporterresa. Det var i Chabarovsk 1981 som det första VM-guldet bärgades! Tar vi det åter till Sverige i år?  
  
Aktuell status i TV-förhandlingarna redovisades. I skrivande stund pågår slutförhandlingarna och det kommer att presenteras inom kort på svenskbandy.se var Elitserien sänds 2014/15.  
   
Styrelsen representation i kommittéer och vid olika arrangemang under året beslutades. Styrelsen kommer vara synlig i så många forum som möjligt även i år.
   
En kort information kom även från styrgruppen för Bandyfinalerna på Friends Arena. Vad som hänt sedan sommaren har även det kommunicerats i separat artikel på svenskbandy.se, ny finalort bör även det vara klart inom mycket kort.
  
Årets mötesschema gick igenom men beslutades inte fullt ut. Nästa möte sker dock i Sandviken den 12 oktober, därefter den 8 december och då troligen i Örebro.  
   
Vill ni komma i kontakt med styrelsen så gör ni det med fördel här >> 

Skribent: Marcus Norman
Epost: This is a mailto link

NÄR DU SKADAT DIG

BANDYNS SCANDICAVTAL

BESTÄLL STARTPAKETET


FLICKBANDYNS DAG

SKRIDSKOKUL

Skridskokul 140px

PROJEKTSTÖD IF

 

SVENSKA SPEL

 

NEJ TILL MATCHFIXING

Min_Match_Banner_Nej_200X200

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


Corona RF