#nouse{ color:red; } Förbundsstyrelsen har träffats i Ljusdal - Svenska Bandyförbundet
Hoppa till sidans innehåll

Förbundsstyrelsen har träffats i Ljusdal

25 JAN 2014 11:29
Förra året testade styrelsen att ha styrelsemöten ute i landet vilket varit uppskattat både från de som besökts, men även från styrelseledamöterna. Förra året hölls möten i Vetlanda och Nässjö och den 17 januari besökte förbundsstyrelsen Ljusdal för årets fjärde möte.
  • Skapad: 25 JAN 2014 11:29

Innan mötet, under lunchen, berättade Ljusdals BK:s Micke Vallin (på bilden ovan) och den till årsmötet föreslagna ordföranden Ewa-Lotta Sköld kort om LBK:s verksamhet och resan från degradering och svag ekonomi 2007 fram till idag.  
   
Efter inledande formalia konstaterade finansberedningens Lasse Olofsson att inga större förändringar eller avvikelser har aviserats eller upptäckts. Resultatprognosen säger fortfarande runt 800 TKR.  
  
Marcus Norman föredrog därefter kring det mest väsentliga från kansliet.

Organisationen är hårt belastad på grund av en ökad ambition vad gäller service-, och aktivitetsnivå. Kansliet utför mycket av det arbete som egentligen ska ske på förenings-, och distriktsnivå för att hålla verksamheten med framför allt Tävling, Domare, Utbildning, Läger igång. Detta har påtalats under Förbundet möter-turnén.

Styrelsen inser att det är en ohållbar situation, även om detta med distriktsverksamheten kommer sätta sig på sikt, och ger Marcus i uppgift att påbörja tankearbetet om hur en ny, mer optimerad, organisation skulle kunna se ut.  
   
Vidare berördes det nya avtalet med Mix Megapol som ger Skridskokul reklamtid i radion i ytterligare två år. Rekryteringsprocessen av en sponsringsansvarig redovisades och de två slutkandidaterna presenterades lite djupare. Även en kort diskussion kring Bandyfinalen hanns med där det faktum att 35 av landets föreningar bokat föreningserbjudandet särskilt bör nämnas.  
  
Marcus förankrade sedan på Per-Anders Gustafssons önskan att styrelsen står bakom att gå vidare med den elitstrategi/elitkommitté som diskuterades på förra mötet. Många och långa samtal har förts mellan Jonas Claesson och Marcus, men även mellan Jonas och Per-Anders sedan förra mötet och även sportchefen Ted Andersson har visat intresse i frågan.

Styrelsen tyckte att det var ett mycket bra förslag. Som deltagare föreslogs förutom Per-Anders och Jonas även Magnus ”Kuben” Olsson, Ted Andersson, Arne Anderstedt och Marcus Norman. Per-Anders gavs i uppdrag att vara sammankallande och ordförande. Inspel till detta arbete tas gärna emot via mail till Marcus Norman  
   
Här tog den stående punkten om kommittéarbete vid. Arne Anderstedt berättade från arbetet i Internationella Kommittén och FIB. Ryssland har fått erbjudandet om att arrangera VM vartannat år för 15, 17, 19, 23 på herrsidan och 17 på flickorna. Detta skulle innebära att Sverige skulle arrangera vart sjätte år (Finland, Norge och eventuellt någon annan övriga år). Detta skulle vara positivt ur både sportslig och ekonomisk synvinkel.  
  
Hans Åström redovisade vad som hänt i valberedningen sedan senast, och som styrelsens representant i valberedningen, intog han synpunkter på dess arbete.

Som redovisats här på Svenskbandy.se tidigare har en turné genomförts i början av januari under namnet Förbundet möter >>. Marcus redovisade den presentation och den verksamhetsmatris som tagits fram samt de frågeställningar som diskuterats. Sammanlagt har 150 föreningsrepresentanter träffats och kansliet har haft givande ”förmöten” med distriktens alla styrelser.
   
Under övriga frågor redovisade Marcus en inkommen skrivelse, innan två styrelsemöten bokades om.  
   
Stina reste som dagens allra sista punkt frågan om klubbarnas ekonomi och ryktet om ”vidlyftiga” värvningar. Diskussionen mynnade ut i att ekonominämndens ordförande bjuds in till en presentation under nästa möte.  
   
Mötet avslutades och halva styrelsen stannade kvar i Ljusdal för att äta middag i klubbstugan och se LBK-Edsbyns IF. En match som slutade 2-8. 

NÄR DU SKADAT DIG

BANDYNS SCANDICAVTAL

BESTÄLL STARTPAKETET


FLICKBANDYNS DAG

SKRIDSKOKUL

Skridskokul 140px

PROJEKTSTÖD IF

 

SVENSKA SPEL

 

NEJ TILL MATCHFIXING

Min_Match_Banner_Nej_200X200

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


Corona RF