#nouse{ color:red; } Förbundet: Rapport från första styrelsemötet - Svenska Bandyförbundet
Hoppa till sidans innehåll

Förbundet: Rapport från första styrelsemötet

01 SEP 2013 20:01
Bandyförbundets första styrelsemöte för året hölls fredag den 16 augusti 2013 på Kastellholmen i Stockholm. Bandyförbundets generalsekreterare Marcus Norman ger en resumé från mötet på svenskbandy.se.
  • Skapad: 01 SEP 2013 20:01

På grund av uppbokade kalendrar fick mötet hållas en eller ett par veckor tidigare än vanligt. Detta gjorde att agendan var relativt kort.
   
Mötet inleddes med recension av årsmötet. Generalsekreteraren Marcus Norman påpekade att det är ett unikt tillfälle då vi samlar hela föreningssverige och att vi bör utveckla och förädla upplevelsen hela tiden. Lasse Olofsson flikade in och sa att många tagit en eller två dagar i anspråk mitt i semester-, skolavslutnings-, och midsommartider för detta.
   
En del konkreta och bra idéer kom fram, som vi dock inte avslöjar här och nu. Ni får ge er till tåls till årsmötet 2014 som hålls den 14 juni 2014 på Radisson Waterfront i Stockholm. Samma ställe som 2013 tillika ”bandyhotellet” under finalhelgen.
   
Vidare informerade Lasse Olofsson och Arne Anderstedt om FIB (Federation Internationella Bandy) och EC-mötet (Executive Committee) i Montenegro i juli. Lasse berättade att fokus legat på spelorter för framtida mästerskap. Irkutsk ligger långt framme i planeringen för VM 2014. Det förväntas bli utsålt och organisation har till och med viss beredskap för biljettbedrägerier. Ljuset har förbättrats ytterligare för att säkerställa bra TV-sändningar, minst fyra matcher kommer att gå i TV4. En fanresa planeras från SvBF och Finland har visat intresse att ansluta till denna. Det beslutades på mötet i Montenegro om spelort för VM 2016 och det hamnar i Ulyanovsk som hade gjort en riktigt bra presentation. Osäkerhet råder fortfarande om 2015 då Vitryssland backat lite med sin kandidatur. Helsingfors och Chabarovsk undersöks som värdstäder.  
   
Arne meddelade vidare att Internationella kommitten rekommenderar styrelsen att inte söka VM 2015, utan sikta på 2017. Vi tar hösten på oss att försöka hitta värdstäder och föreningar för ett herr-VM 2017. Detta kan således ses som en liten annons för det.  

2015 och 2017 och framåt kommer eventuellt spelas efter säsong efter påtryckningar från framförallt Sverige. 

Dam-VM 2014hamnar i Finland. Antingen i Torneå eller i Lappeenranta. 

En annan idé som dykt upp i Internationella Kommittén är att på ”Somaliamanér” inventera våra svenska serier och lag i jakten på spelare med dubbla medborgarskap. Tips emottages! 

Vidare spikades resten av styrelseåret, samt vem som ska representera styrelsen i vilken kommitté. Utöver det fördelades ett trettiotal arbetsuppgifter där styrelsens medlemmar är efterfrågade i olika arbetsprojekt eller vid representation som cuper, landskamper, mästerskap, jubileum m.m.  
   
Sist men inte minst avhandlades en sent inkommen skrivelse om att till avbytarbänken i Elitserien lägga till en extra U23-avbytare.

Styrelsen var enig om att detta inte leder till att fler juniorer får chansen i elitserien. Eftersom de flesta lag redan har en ordinarie spelare mellan 21 och 23 är risken överhängande att man U23-markerar honom och istället flyttar in ytterligare en senior i laguppställningen. Allsvenskan och Juniorelitserien ska vara plantskolan för framtida elitspelare. Om Allsvenskan är för dålig för att utveckla och utbilda spelare är det där jobbet ska läggas. Om brister finns i utbildningen av spelarna i egna klubben bör detta rättas till, inte skjuta på åldern för när en spelare går från junior till senior.  

Styrelsen beslutade ändock att Per-Anders Gustafsson för en diskussion med förslagsgruppen, då det kan finnas element i detta som inte framgår av skrivelsen.  
   
Håkan Ramsin avslutade efter tre timmar mötet och hälsade alla välkomna till mötet den 30/9 med övernattning på Långskärs gård. 

Skribent: Marcus Norman
Epost: This is a mailto link

NÄR DU SKADAT DIG

BANDYNS SCANDICAVTAL

BESTÄLL STARTPAKETET


FLICKBANDYNS DAG

SKRIDSKOKUL

Skridskokul 140px

PROJEKTSTÖD IF

 

SVENSKA SPEL

 

NEJ TILL MATCHFIXING

Min_Match_Banner_Nej_200X200

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


Corona RF