#nouse{ color:red; } Förbundet: Rapport från femte styrelsemötet - Svenska Bandyförbundet
Hoppa till sidans innehåll

Förbundet: Rapport från femte styrelsemötet

27 FEB 2014 11:06
Svenska Bandyförbundets styrelse har avverkat sitt femte möte för säsongen. Det skedde den 14 februari per telefon. Samtliga ledamöter var närvarande.
  • Uppdaterad: 26 MAR 2014 14:42

Kärleken till styrelsearbetet manifesterades denna alla hjärtans dag.
   
Agendan var relativt kort och för att föredragande, Christer Persson, skulle veta ungefär när hans punkt, en överklagan, skulle komma startade vi med den.  

Christer utgick från att alla läst men repeterade ändå ärendet kort. Det handlade om att IFK Rättvik ville ha matchen mot Tillberga omspelad, eftersom det uppdagats att en av domarna hade spelat på Tillberga-seger i matchen. Styrelsen beslutade efter noga överväganden att låta resultatet ligga kvar, men underströk att beslutet inte ska anses prejudicerande och överlät till TK att i Tävlingsbestämmelserna precisera påföljderna på ett tydligt sätt.  
   
Lasse Olofsson redovisade kort avvikelserna gentemot förra rapporten och konstaterade att prognosen pekar mot ett överskott på drygt 1 miljon för verksamhetsåret.

Marcus Norman presenterade därefter årets första förslag till budget för 2014-2015 och de stora skillnaderna gentemot 2013-2014. Bland dessa kan nämnas att en ökad andel av Bandyfinalens överskott tillfaller Elitserieföreningarna men en högre andel av Svenska Spels sponsring är vikt till bredd- och ungdomsfrågor. RF-bidragen fortsätter att sjunka för tredje året i rad. Bland annat är det riktade elitstödet helt indraget vilket får konsekvenser på  
  
Landslagssidan, där U23 och F19 i nuläget har helt indragen verksamhet. U23 och F19 kom till med hjälp av det riktade stödet, som en brygga in i våra seniorlandslag, och det är en naturlig konsekvens att också ta bort verksamheten då pengarna inte räcker till. Slutgiltig budget spikas i maj.  
   
Marcus redovisade ur sin synvinkel hur VM fungerade. Arrangemanget var bra med mycket publik, bra hotell och skaplig mat. Dock fallerade arrangören på ett flertal punkter.

FIB fungerade godtyckligt vilket föranledde det uttalande i media som Marcus gjorde och som följdes upp med ytterligare kommentarer från Håkan i svensk media. En kort diskussion följde, och styrelsen markerade att den står bakom att SBF driver mot ett mer demokratiskt, rättvist och transparent arbetssätt för FIB generellt, men självklart även under turneringar.  
   
Efter detta följde några övriga punkter. Marcus berättade att Damkommittén och det nya damnätverket, med Anna Klingborg i spetsen, haft ett möte. Ur det kom förslaget att avveckla damkommittén och istället använda damnätverket som en resurspool för att få in fler tjejer i valberedningar, styrelser, kommittéer och arbetsgrupper. På så sätt blir tjejbandyfrågan mer integrerad i arbetet, istället för i ett silo bredvid

Lasse informerade om att RF troligen flyttar från Idrottens Hus på Fiskartorpsvägen inom ett år och att det hetaste alternativet är ett hus i anslutning till E4:an i Solna. En första visning har skett men några konkreta priser eller datum har inte presenterats.  
   
Nästa möte är fysiskt och sker den 14 mars, på fredagen innan bandyfinalerna.

Skribent: Marcus Norman
Epost: This is a mailto link

NÄR DU SKADAT DIG

BANDYNS SCANDICAVTAL

BESTÄLL STARTPAKETET


FLICKBANDYNS DAG

SKRIDSKOKUL

Skridskokul 140px

PROJEKTSTÖD IF

 

SVENSKA SPEL

 

NEJ TILL MATCHFIXING

Min_Match_Banner_Nej_200X200

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


Corona RF