#nouse{ color:red; } Förbundet: Årets sjunde styrelsemöte - Svenska Bandyförbundet
Hoppa till sidans innehåll

Förbundet: Årets sjunde styrelsemöte

06 MAJ 2013 13:40
Årets sjunde styrelsemöte i Svenska Bandyförbundet hölls fredagen den 26 april på Idrottens Hus i Stockholm.
  • Skapad: 06 MAJ 2013 13:40

Efter inledning med formalia redogjorde Marcus Norman för den utvärdering av Bandyfinalerna som skett mellan Bandyförbundet och arenabolaget på Friends Arena. 
 
Finalen som helhet får bedömas som en stor succé med publikrekord och stort intresse i media. Då många känt en oro för hur sikten skulle vara från övre etage, var det glädjande att i efterhand höra att alla var riktigt nöjda. Logistiken till och från arenan med tåg och buss upplevdes av många som bättre än förväntat. Till nästa år kan innehållet i själva arenan höjas ytterligare, att som gäst få mer än ”bara” en bandymatch är viktigt för att permanenta publiksiffran över 35 000. Vikten av att hjälpa bandyfamiljen att skapa nya traditioner kan inte överskattas, här bör vi bli klara tidigare med, och marknadsföra, kringarrangemangen som Bandygalan, bruncher och aktiviteter på vårt abonnerade hotell inne i centrala Stockholm.
 
För arenabolaget var den stora missen att isproduktionen blev långt dyrare än beräknat, men där man anser sig gjort nödvändiga investeringar och skaffat sig erfarenheter för kommande fyra år. Den breda marknadsföringskampanjen kan planeras bättre, givet hur försäljningskurvan av biljetter såg ut från biljettsläpp fram till avslag. På det hela taget är arenabolaget mycket nöjt med första årets evenemang. Bandyfinalen spelas minst fyra år till på Friends Arena. 
 
Ekonomiskt är finalen en stor intäktskälla för hela Svensk Bandy. Ett tapp på sponsorförsäljningen och några helt oförutsedda kostnader gör dock att resultatet blir lägre än det budgeterade. Men som sagt, fortfarande finns en betydande ekonomisk uppsida att spela Bandyfinalen på Friends Arena.

Inför nästa år bör programmet ses över. Ungdoms- och damfinalerna slukar mycket resurser, personellt och ekonomiskt, där det inte finns publikunderlag eller andra intäkter som motsvarar kostnaderna.
 
Efter detta gled vi passande över till just ekonomi och kan då mot bakgrund av finalens facit konstatera att prognosen för hela förbundets verksamhet under 2012/2013 sjunker från en prognos om ett resultat på ca 1 400 000 kronor ner till ca 800 000 kronor. Detta alltså pga av ovan nämnda tapp gällande sponsorförsäljningen till Finalen och de oförutsedda kostnaderna.

Med bara dagar kvar av innevarande år riktades blickarna nu mot framtiden och Marcus presenterade verksamhetsplan och budget för 2013/2014. Ett utdrag på större projekt, fokusområden och förändringar jämfört med föregående år presenterades.  
 
Gällande budget gavs Marcus i uppgift att på ett transparent sätt förtydliga bakgrunden till de höjda startavgifter och licenskostnaderna, samt på vilket sätt pengarna återinvesteras i Svensk Bandy. Även det som av vissa uppfattas som ett sänkt distriktsbidrag, men i själva verket ska ses som ett höjt dito, bör kommuniceras på ett tydligare sätt. De större pengaströmmarna in och ut ur den centrala verksamheten bör framgå för att få förståelse och acceptans för förbundets verksamhet.

Detta följdes av att Håkan Ramsin redogjorde för de diskussioner som förts med RDK om domarnas position i Svensk Bandy. En utredning ska starta med Pär Höckert som projektledare där syftet är att domarna ska känna sig som en del av bandyfamiljen och att domarnas kvalitet samt kvantitet ska höjas. Styrelsen tyckte det var ett lovvärt projekt som den såg fram emot med stor spänning.

Pär Höckert 2013Pär Höckert som för övrigt är ny i styrelsen för året summerar sin första tid så här:

- Det har varit ett intressant första år, många frågor som spänner allt från ekonomi och bestraffningar till det allra viktigaste, hur får vi flera att utöva vår sport? Jag känner dock att jag kan tillföra viss kompetens, då jag har fungerat på föreningsnivå på alla poster, allt från spelare, tränare till ordförande.
 
I sedvanlig ordning hanterades mot slutet några skrivelser och ett antal överklaganden på beslut från främst DN och TK. Bland annat beslutade styrelsens på TK:s inrådan att låta fler än 40 lag delta i nästa års division 1-serier.

Nästa möte sker per telefon på onsdag den 8 maj då styrelsen ska behandla inkomna motioner till årsmötet. Nästa ordinarie styrelsemöte äger även det rum i Stockholm, den 31 maj.

Skribent: Marcus Norman
Epost: This is a mailto link

NÄR DU SKADAT DIG

BANDYNS SCANDICAVTAL

BESTÄLL STARTPAKETET


FLICKBANDYNS DAG

SKRIDSKOKUL

Skridskokul 140px

PROJEKTSTÖD IF

 

SVENSKA SPEL

 

NEJ TILL MATCHFIXING

Min_Match_Banner_Nej_200X200

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


Corona RF