#nouse{ color:red; } Alkohol - Svenska Bandyförbundet
Hoppa till sidans innehåll

Alkohol


Vad innebär detta gällande alkohol

  • Att inga alkoholdrycker ska förekomma vare sig bland ledare eller aktiva i samband med bandyverksamhet för barn och ungdomar, avseende träningsläger, tävlingar eller resor till och från detta. Vid officiella uppdrag ska Svenska Bandyförbundet och dess representanter beakta policyn och handla därefter.
  • Att alkoholbranschens sponsring/marknadsföring av varumärke, så kallade lättdrycker vilka kan förväxlas med alkoholdrycker, ska ej riktas till barn och ungdomsverksamhet.
  • Att vi inom idrottsrörelsen och i vårt fall inom bandyverksamheten är medvetna om att allmänhet och media ställer större krav på oss än på andra människor i samhället, när det gäller förhållandet till alkohol, tobak och övriga droger. Det innebär att bandyföreningar och distriktsförbund eller enskilda bandyföreträdare under resor och vid officiella uppdrag är medvetna om att de representerar hela bandyidrotten och uppträder därefter.
  • Att specialdistriksförbunden och bandyföreningar tillsammans med SISU idrottsutbildarna tar upp alkohol, tobak och drogfrågor i sina ledarutbildningar. Detta för att stimulera bandyföreningar, ledare och dess aktiva till diskussioner i syfte att skapa egna policydokument och riktlinjer efter Svenska Bandyförbundets och egna förutsättningar.
  • Att i utbildningssammanhang ska alkohol, tobak och drogfrågor tas upp. Att specialdistriksförbunden och dess bandyföreningar, ledare och aktiva ska göras uppmärksamma på att många barn och ungdomar har föräldrar med missbrukarproblem och att dessa barn och ungdomar kan behöva speciellt stöd. En vuxen bör ha det övergripande ansvaret som kontaktperson och stöd även för unga ledare i samband med läger eller annan verksamhet.

Med alkoholdrycker avses spritdrycker, vin, starköl och öl (dryck starkare än lättöl)

Uppdaterad: 18 JAN 2010 11:00

NÄR DU SKADAT DIG

BANDYNS SCANDICAVTAL

BESTÄLL STARTPAKETET


FLICKBANDYNS DAG

SKRIDSKOKUL

Skridskokul 140px

IDROTTSLYFTET 

 

SVENSKA SPEL

 

NEJ TILL MATCHFIXING

Min_Match_Banner_Nej_200X200

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info

 


Corona RF