#nouse{ color:red; } Till BDV:s bandyföreningar med ungdomsverksamhet - Västergötland
Hoppa till sidans innehåll

Till BDV:s bandyföreningar med ungdomsverksamhet

26 APR 2016 11:49
Åtgärder för att behålla bandyspelare i ålder 15-20 år.
  • Skapad: 26 APR 2016 11:49

Vi i BDV Västergötland deltar i SBF:s Utvecklingskommitè med bl.a frågan om åtgärder att minska frånfället av bandyspelande ungdom så att de blir seniorspelare. Möjligheter, orsaker, viljor, antal spelare mfl. parametrar spelar in i hur vi alla lyckas.

I BDV ser vi att det först får lösas på de olika bandyorterna i och mellan förening/-ar där som senare kan samordna för bästa resultat med antal soelare och lag. Öppenhet och bra samarbete är grunden.

Denna skrivelse är för att tydligöra att ytterst ansvariga är alla inblandade och mest möjlighet har föreningarna . BDV och SBF utv.kommitte`r söker samordningsvägar för bästa resultat.

Bandyorter i BDV:

1. Tvåstad, Vänersborg, Trollhättan.

2. Lidköping.

3. Otterbäcken, Töreboda.

4. Skövde.

Först frågan då spelarna lämnar 14-årslaget och övergår i SBF:s serier P-16 och F-17. Dessa serier är inte nivåreglerade men leder ändå till slutspel i riket.

För BDV:s flickor gäller generellt att flickledarna samordnar bra i distriktet. Lite mera flickuppföljning önskas i Skövde. Bra med att den aktiva flickgruppen fått till sammandrag och aktiva flickgrupper med egna samlingar. Nu gäller det att följa upp detta goda arbete.

 

1- Tvåstad:

IFK Vbg och Blåsut måste här samarbeta kraftigt för att få till så många lag och spelare det bara går för att inte inom en snar framtid helt stå utan 18-20 års och seniorspelare. Dessutom faller ju då bandyintresset i området. Gripen måste också här hela tiden ingå som en samarbetspartner, men stadens storlek bör kunna försörja Gripen med spelare i alla lag. Målet bör vara att alla tre har var sitt 16 årslag eller åtminstonde 2 st i Tvåstad.

Bevara de flickor inom bandyn som blir lite äldre för att få till F14-17 lag. En isyta till i VBG måste till snarast annars är nya bandyspelare strax en bristvara. Det gäller att oftare ha en bättre träningstid, allmänhetens åkning m.m. Positivt att Vargön startar igen.

Alt.1: Renovera gamla utebanan , åtminstonde halva ytan. Samordna med fotbollen.

2: Bygg en uterink/bana i området som avlastar alla issporter. Bra öster om Arenan.Det gynnar logistik med omklädningsrum, vaktmästare och ismaskiner.

3: Transport till Trollhättans isar löser bara en liten del av problemen. Tid, kostnader, logistik lär vara lite hinder.

 

2-Lidköping:

Alla grupper/åldrar/lagen har i stort tillräklig istid även om den ibland upplevs att ligga "fel". Målet bör vara att ha minst 3st 16 årslag fördelat på både Villa och LAIK. Viktigt med öppna samtal mellan föreningarna för att fämst ha bredden kvar och ev. även topp. Topp i denna ålder är en fråga om det är för tidigt och kontraproduktivt? Samsynen måste ha sammanhang 14-20 år.

Flickor gäller det att kunna behålla en stabil trupp 15-17 hela tiden. Klassen på hela tjejbandytillvaron är acgörande för kontinuiteten. Det som finns nu är bra och måste fortsätta givetvis med lite förbättringar och förnyelse. Viktigtigast är att behålla ledarna eller i alla fall deras anda och energi.

 

3- Otterbäcken- Töreboda:

Bra att som nu sammarbeta med Skövde. Borde kunna sammarbeta med ishockeyspelare som slutar alldeles för tidigt både i Mareiestad och Töreboda. Ett nytt grepp är att tex. att starta bandyskola i rink i Mariestad IK Sport för att föda bandy spelare i norra BDV?

Fortsätta att se till att de flickor som finns i olika åldrar bredes bandymöjligheter på olika sätt. Tänk om Töreboda och Mariestads kommuner kunde förstå viken kanongrej flickbandy skulle vara för orten. Givetvis i sammarbete med Gullspång. Kan någon informera dem??

 

4- Skövde:

Bra att som nu sammarbeta med OBK/Hajstorp. Borde kunna sammarbeta med ishockeyspelare som slutar alldeles för tidigt både i Skövde och Tibro. Jobba på att mycket fler av bandyskolans stora antal blir bandyspelande ungdomar- seniorer. Kanske bilda ledarteam som blir kvar upp i åldrarna?

Vart tar tjejerna från bandyskolan vägen? Sammlat grepp behövs nog där också!!?

 

Maila svar från Er förening och orts åtgärder, syn, synpunkter m.m på brevet ovan. Beskriv även Er syn på frågan i Västergötland och riket.

Vad önskas från BDV och SBF???

Maila till: This is a mailto link  , This is a mailto link och This is a mailto link

 

BDV- utvecklingskommitè

Skribent: Tomas Arvidsson

Forstasidan

Följ oss på Facebook
Facebook-BDV
 


Västergötlands Bandyförbund
Brättevägen 15
462 35 Vänersborg
Tel: 070-277 76 88

Hemsida:
 www.svenskbandy.se/vastergotland

E-post:
This is a mailto link

Bankgiro: 629-0001

 

BANDYNS SCANDICAVTAL

BESTÄLL STARTPAKETET

Skridskokul_2015_frilagd

FLICKBANDYNS DAG

BANDYFÖRSÄKRINGEN

Folksam_210px

SKRIDSKOKUL

Skridskokul 140px

IDROTTSLYFTET 

 

SVENSKA SPEL

 

NEJ TILL MATCHFIXING

Min_Match_Banner_Nej_200X200

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg