#nouse{ color:red; } Somalia Bandy kommer till Spånga - Stockholm
Hoppa till sidans innehåll

Somalia Bandy kommer till Spånga

23 FEB 2018 11:26
Onsdagen den 7 mars kommer det Somaliska bandylandslaget till Spånga IP för att spela en vänskapsmatch mot SBBK.
  • Uppdaterad: 23 FEB 2018 11:32

Det Somaliska bandylandslaget som har deltagit vid flera VM-turneringar och gjort filmen Trevligt Folk kommer i början av mars till Spånga. Tillsammans med SBBK har laget reagerat på det upptrappande väldet i Stockholms utanförskapsområden och tar nu initativ för att visa på alternativ till utanförskapet i närområden till Spånga IP. De båda föreningarna anser att bandysporten och förmågan att åka skridskor är en bra väg in i det svenska samhället. 

- Vi i Somalia Bandy tycker att bandysporten har underlättat insteget i det svenska samhället för aktiva i föreningen. Förutom det rent sportsliga har föreningens verksamhet skapat kontakter och samarbeten med kommunen i Borlänge, säger Mahad Musse, ordförande i Somalia Bandy i ett pressmeddelande.

Efter en dialog med SBBK står det nu alltså klart att lagen kommer mötas i en vänskapsmatch som hoppas att fler personer ska hitta till föreningen.

- SBBK har en fantastisk arena för sin bandyverksamhet på Spånga IP och vill gärna att fler får chansen att delta i verksamheten. Det finns utrymme för fler deltagare i Skridskokul på Spånga IP och det finns plats för fler spelare i SBBKs ungdomslag i alla åldersgrupper, säger August Liljeqvist, ungdomsledaransvarig i SBBK.

SBBK ställer upp med en blandad trupp från P14/P15/P16 och F17. Matchen spelas onsdagen den 7 mars, inmarsch klockan 18:30 och matchstart 19:00. Matchen spelas 2 x 30 minuter. Det är fritt inträde och alla är varmt välkomna!

Skribent: Johan Eriksson
Epost: Adressen Gömd

      Bandydistrikt Stockholm logo

BANDYDISTRIKT STOCKHOLM
Vintervägen 25
169 54 Solna

Tel:  08- 27 72 17
Mail: This is a mailto link
Bankgiro: 105-0590 

BANDYNS SCANDICAVTAL

BESTÄLL STARTPAKETET

Skridskokul_2015_frilagd

FLICKBANDYNS DAG

BANDYFÖRSÄKRINGEN

Folksam_210px

SKRIDSKOKUL

Skridskokul 140px

IDROTTSLYFTET 

 

SVENSKA SPEL

 

NEJ TILL MATCHFIXING

Min_Match_Banner_Nej_200X200