#nouse{ color:red; } Landslagsläger P15 - Stockholm
Hoppa till sidans innehåll
Foto: Per-Erik Österlund Simon Bonetto, Malte Österlund, Simon Westin, Emil Melander. Lowe Enbergh saknas.

Landslagsläger P15

20 DEC 2017 12:26
Den 2-4 Januari är det dags för landslagsläger för P15-landslaget i Västerås. Glädjande har 5 spelare från distriktet kallats till lägret av förbundskaptenerna Göran Boström och Daniel Skarps.
  • Skapad: 20 DEC 2017 12:26

Under 3 dagar kommer 30 spelare göra sitt yttersta för att imponera på förbundskapternerna för att få möjligheten att ta på sig landslagströjan och representera Sverige i VM, 16 spelare kommer efter lägret att tas ut. Världsmästerskapen för P15 var planerat att genomföras i USA men efter diverse problem har mästerskapet nu flyttats till Sverige och kommer att arrangeras under vecka 12. 

Från Distrikt Stockholm har Simon Bonetto, SBBK, Malte Österlund, GT/76, Simon Westin, Hammarby, Emil Melander, SBBK och Lowe Enbergh, Gustavsberg kallats till lägret. Samtliga killar återfinns i Stockholms Stadslag P15 och tränare Per-Erik Österlund passade på att ställa några frågor till landslagsaspiranterna efter den senaste träningen.

Varför tror ni att ni har blivit uttagna till landslagslägret?

Vi var alla duktiga på pojkelitlägret, åkte mycket skridskor och visade att vi ville ha bollen. Dessutom var Simon Westin riktigt grym i målet, säger Simon Bonetto. 

Om ni skulle bli uttagna till landslaget, vart vill ni helst spela?

Simon Westin - målvakt, Simon Bonetto - mittfält, Malte Österlund - ytterhalv, Emil Melander - anfall, Lowe Enbergh - offensivt mittfält.  

Vilka är era starkaste egenskaper som bandyspelare?

Vi är alla bra bandyspelare och det är svårt att peka på vad exakt vi gör bra men personligen tycker jag att min klubbteknik är väldigt bra. Malte är en riktigt tuff ytterhalv som aldrig viker en tum och spelar väldigt fysiskt, men aldrig fult, berättar Emil Melander.

Jag har jobbat hårt med att träna på att "klistra" bollen och släpper således inte så många farliga returer, säger Simon Wesin.

Generellt tycker jag att skridskoåkningen och spelförståelsen är väldigt bra bland oss killar från Distriktet, säger Simon Bonetto. 

Att bli uttagen till pojklandslaget är en dröm som alla killar delar.

Att få komma med i landslaget skulle vara den absolut bästa julklappen, avslutar Lowe Enbergh.

Vi önskar killarna ett stort lycka till på landslagslägret!

Skribent: Per-Erik Österlund/Johan Eriksson
Epost: Adressen Gömd

      Bandydistrikt Stockholm logo

BANDYDISTRIKT STOCKHOLM
Vintervägen 25
169 54 Solna

Tel:  08- 27 72 17
Mail: This is a mailto link
Bankgiro: 105-0590 

BANDYNS SCANDICAVTAL

BESTÄLL STARTPAKETET

Skridskokul_2015_frilagd

FLICKBANDYNS DAG

BANDYFÖRSÄKRINGEN

Folksam_210px

SKRIDSKOKUL

Skridskokul 140px

IDROTTSLYFTET 

 

SVENSKA SPEL

 

NEJ TILL MATCHFIXING

Min_Match_Banner_Nej_200X200