#nouse{ color:red; } Stockholm till semifinal i Distriktslagsturneringen - Stockholm
Hoppa till sidans innehåll

Stockholm till semifinal i Distriktslagsturneringen

16 JAN 2019 13:04
Stockholm Svart tog sig vidare i Distriktslagsturneringen medan Stockholm Vit stod för starka insatser i Motala.
  • Uppdaterad: 16 JAN 2019 13:04

Nedan följer en rapport från Jörgen Andersson, ledare för Stockholm Vit P15:

Det blev en lång och kul dag i Motala för Stockholm Vit. Samling på Zinken redan kl 06:00, för gemensam avfärd i buss. Vi hade en kort genomgång på bussen, samt samtal med varje enskild spelare. I laget hade vi spelare från Hammarby (3 st), Gustavsberg (2 st), GT/76 (7 st), Helenelund (2 st) och SBBK (2 st).

Första matchen spelades mot region Sydväst, som bestod av spelare från IFK Kungälv, Sunvära, Höjden och Mölndal. Det var en ny bekantskap för de flesta av oss och för mig som kommer från Kungälv var det extra kul att hamna i samma grupp som dom. Stockholm Vit startade riktigt bra mot Sydväst och matchen var i princip avgjord efter första halvlek, då vi hade gått ifrån till 4-0, och vi kände oss betydligt starkare än västkustborna. Både defensiven (styrspelet) och det egna spelet fungerade bra i första halvlek, det enda vi ville förbättra inför andra halvlek var den egna kommunikationen och att vi behövde bli tydligare på planen, eftersom våra egna spelare aldrig hade spelat match ihop tidigare. Vi höll oss inte riktigt till matchplanen i andra halvlek, utan gick istället ner i tempo, men det var aldrig någon fara, utan kanske smart, för att spara på batterierna inför nästkommande matcher.

Efter första matchen hade vi en längre paus, då vi åt lunch samt kollade på Motala-Villa i pojkelitserien (P18). Villa hade några riktigt intressanta spelare på planen, Karl Tagesson och Melker Broberg (lillebror till Joel Broberg), som endast är ett år äldre än våra 04:or, så vi hade en trevlig paus.

Inför nästa match mot Östergötland, pratade vi om att vara ännu tydligare på planen samt att defensiven skulle bli ännu viktigare, eftersom vi troligtvis skulle möta ett ännu lite vassare och jämnare lag. Östergötland bestod av spelare från IFK Motala, Derby och Borgia. Killarna i Stockholm Vit följde matchplanen perfekt, vi samarbetade på ett mycket bra sätt både offensivt och defensivt. Vi hade bra rörelse och släppte bollen fint mellan oss. I pausen hade jag ingenting att klaga på (har nästan aldrig hänt), så vi bestämde oss för att bara fortsätta som i första halvlek. Det ska sägas att vi hade lite flyt med våra mål, vi hade inte så många målchanser, men de målchanser vi fick, satte vi. I paus ledde vi med 2-0. Tidigt i andra halvlek, lyckades Östergötland reducera till 2-1, där blev det lite oroligt först, men Stockholmsspelarna fortsatte att trumma på. Defensiven satt fantastiskt fint och spelarna kämpade väldigt bra tillsammans. När Östergötland flyttade upp och tryckte på allt mer i andra halvlek, lyckades vi få in ytterligare ett mål, efter en fin individuell prestation. Östergötland försökte att reducera alltmer frenetiskt, men våra killar var kyliga i skallen och heta i benen, en bra kombination som gjorde att vi lyckades hålla undan och vinna matchen. De flesta av killarna gjorde troligtvis en av sina bästa matcher hittills denna säsong, fantastiskt kul. Även Östergötland gjorde en riktigt fin match och det var ett mycket högt tempo hela matchen igenom. Då är det extra kul att vinna!

Efter endast en kort paus var det dags för sista och svåraste matchen mot Småland, där majoriteten av spelarna var från Vetlanda och storklubbar som Nässjö, Tranås  och Åby/Tjureda, men även mindre klubbar var representerade i form av Målilla och Fredriksborg. Den tidiga morgonen,  två matcher i benen och den korta pausen, gjorde att vi inte lyckades stå upp mot det gula ”monstret”. Småland var ett riktigt bra lag samt hade några riktiga spets-spelare, som gjorde det svårt för oss. Matchen slutade 9-1 i Smålands favör. Med ett lite annorlunda spelschema, så kanske vi hade kanske kunnat störa Småland, men nu blev det soppatorsk istället, och Småland kunde vinna matchen ganska enkelt.

Vi önskar Småland lycka till i slutspelet och det är nog ingen högoddsare att dom blir ett av finallagen tillsammans med Gävleborg, som också verkar ha ett riktigt starkt lag i år. Dessutom vill jag passa på att tacka region Mitt för ett mycket bra arrangemang i Motala, vi fick ett fint mottagande, bra mat, ett fantastiskt väder och perfekt is på XL Bygg Arena.

Och en rapport från Niclas Carlsson, ledare för Stockholm Svart P15:

- Efter en något nervös inledning fick vi igång både försvarsspelet och målskyttet, berättar Niclas Carlsson, coach för Stockholms-laget. Killarna visar upp en härlig kämpaglöd och samspel trots att de inte spelat ihop innan gruppspelet. Kul att se!

Den inledande matchen mot Uppland, i huvudsak bestående av spelare från Sirius starka 04-trupp, startade lite nervöst. Men tack vare ett stabilt och tätt försvarsspel samt riktigt bra utdelning framåt, drog Stockholm ifrån i andra halvlek och matchen slutade med komfortabla 5-1.

Inför andra matchen mot Västmanland Nord räckte ett oavgjort resultat för avancemang. Stockholm spelar klart bättre, styr matchen men har problem att komma till vassa avslut. Västmanland har svårt att få igång såväl spel som målskytte, trots två straffar under matchens gång. Matchen slutar 1-1 efter full tid. En betydelselös straffläggning ger Västmanland en extrapoäng, men det oavgjorda resultatet gör att Stockholm står som slutsegrare i gruppen och klara för semifinal!

Laget består av spelare från samtliga Stockholmsklubbar och det var imponerande hur de fick ihop lagkänsla och spel under gruppspelet. Det bådar gott inför kommande slutspel den 26 januari.

Stockholm hade även ett F15-lag med i Distriktslagsturneringen. Laget spelade gruppspel på Gubbängens IP mot Mellansverige och Nord. Två jämna och spännande matcher spelades men Stockholm drog det kortaste strået i samtliga. Mellansverige vann samtliga sina matcher och vann därigenom gruppen och en plats i finalen i Örebro.


Epost: Adressen Gömd

      Bandydistrikt Stockholm logo

BANDYDISTRIKT STOCKHOLM
Vintervägen 25
169 54 Solna

Tel:  08- 27 72 17
Mail: This is a mailto link
Bankgiro: 105-0590 

BANDYNS SCANDICAVTAL

BESTÄLL STARTPAKETET

Skridskokul_2015_frilagd

FLICKBANDYNS DAG

BANDYFÖRSÄKRINGEN

Folksam_210px

SKRIDSKOKUL

Skridskokul 140px

IDROTTSLYFTET 

 

SVENSKA SPEL

 

NEJ TILL MATCHFIXING

Min_Match_Banner_Nej_200X200