#nouse{ color:red; } Stort intresse för Tjejbandydag i Västerås - Mellansverige
Hoppa till sidans innehåll

Stort intresse för Tjejbandydag i Västerås

19 SEP 2016 21:25
  • Uppdaterad: 29 AUG 2018 21:50

Nästan 90 deltagare kom lördagen den 17 september till ABB Arena Syd i Västerås för att delta på Tjejbandydagen som är en del av den satsning som Distrikt Mellansverige gör för de bandyspelande tjejer som finns i vår region.

Dagen började i högt tempo under ledning av bl.a. spelarna i Västerås SK's hårdsatsande damlag. Deltagarna som var mellan 8 och 17 år gamla delades efter ålder in i tre grupper som i två timmar drillades med allt från teknikövningar till roliga lekar och tvåmålsspel. Totalt var det över 100 bandytjejer på isen på samma gång!
Samtidigt som spelarna var på is fick tillresta ledare och föräldrar information från Distriktsordförande Bo Häggqvist om bl.a. kommande seriespel, läger och Svenska Bandyförbundets satsning på att utbilda kvinnliga domare.

 Tjejbandyns Dag 2016 - ABB Arena Syd

Gemensam lunch intogs och därefter föreläste världens bäste målvakt och flerfaldige SM- och VM-guldmedaljören Andreas Bergwall om hur allt startade för honom och hur han själv har satt upp mål för att sporra sig själv att träna hårdare för att nå sina mål. Andreas återkom hela tiden till att man måste ha roligt. Har man inte roligt så är det oerhört svårt att motivera sig till att fortsätta. Efteråt följde en frågestund där Andreas fick svara på bandytjejernas och ledarnas frågor om allt möjligt från vem som är svårast att möta på bandyplan till vilket som är favoritgodiset.

Tjejbandyns Dag 2016 - Andreas Bergwall

När Andreas svarat på alla frågor så avslutades dagen med fika och utdelning av presenter till alla deltagare. Spelarna fick varsin Bissen Brainwalk-mössa med Bandymellans snygga logga och en vattenflaska. Ledarna fick nöja sig med en Bissen Brainwalk-mössa.

Tjejbandydagen återkommer igen nästa år vid samma tid.

Skribent: Roger Eriksson
Epost: This is a mailto link

NÄR DU SKADAT DIG

BANDYNS SCANDICAVTAL

BESTÄLL STARTPAKETET


FLICKBANDYNS DAG

SKRIDSKOKUL

Skridskokul 140px

PROJEKTSTÖD IF

 

NEJ TILL MATCHFIXING

Min_Match_Banner_Nej_200X200

Postadress:
Bandyförbundet distrikt Mellansverige
Bangårdsgatan 1
591 35 Motala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg