#nouse{ color:red; } Samsyn Södermanland, viktigt steg togs - Mellansverige
Hoppa till sidans innehåll

Samsyn Södermanland, viktigt steg togs

08 DEC 2017 16:44
  • Uppdaterad: 29 AUG 2018 21:50

Sörmlandsidrotten

Samsyn mellan lagidrotterna


-Äntligen! Så sammanfattade representanterna för de sex största lagidrotterna, initiativet om Samsyn, när de tillsammans skrev på avtalet under tisdagskvällen. Avtalet om samsyn innebär att man från idrottsförbundens sida vill sätta barnets förutsättningar, ambitioner och intressen i centrum. Grunden för samsyn innebär därför respekt för varandras verksamheter, öppen dialog och gemensamma utbildningar för klubbarnas förtroendevalda samt tränare och föräldrar. Man vill heller inte ta aktiva idrottare ifrån varandras föreningar utan se på idrotten som en helhet. På det sättet ska man ta gemensamt ansvar för att tillgodose individens förväntningar och behov. I längden vill man från de nu medverkande förbunden att en samsyn ska råda inom hela idrottsrörelsen. Detta har Sörmlandsidrotten som uppdrag att verka för inom ramen för det aktuella avtalet.

 

Nu börjar arbetet med att implementera dessa idéer inom leden för respektive idrott och vi har två mycket intressanta år framför oss. Avtalet för samsyn löper fram till och med den sista december år 2019. Samsynsavtalet är kopplat till RFs övergripande utvecklingsarbete och strategi mot år 2025. Därmed är tävling och träning, rörelseförståelse, inkludering och jämställdhet viktiga områden. Likväl är det fokus på att stärka ledarskapet. Det är tränarna ute i föreningarna som förverkligar idrottens arbete och skapar upplevelsen för de aktiva barnen och ungdomarna. Det är de som skapar glädje och utveckling på träningen och samtidigt måste ge utrymme för om barnen även vill syssla med olika idrotter, spela trumpet eller måla. Enligt Love Swartz, barn- och ungdomssakkunnig på Sörmlandsidrotten, är det absolut inte fel av en tränare att uppmana barn och föräldrar till att bredda barnens aktiviteter. Självklart krävs en strukturell förändring i förbunds- och föreningsverksamheten för att detta ska fungera i praktiken.

 

Avtalet är underskrivet av: Nina Lindström fotboll, Simon Persson vice ordf. Ishockey, Bo Häggqvist Bandy, Stefan Johansson, Innebandy, Lotten Bergman, Basket, (Hans Furuheim, Handboll) Handbollen har deltagit i dialogen som har lett fram till avtalet, och bekräftar att de kommer att skriva under avtalet, de kunde inte närvara denna kväll.

Skribent: Fredrik Tönnies
Epost: This is a mailto link

NÄR DU SKADAT DIG

BANDYNS SCANDICAVTAL

BESTÄLL STARTPAKETET


FLICKBANDYNS DAG

SKRIDSKOKUL

Skridskokul 140px

PROJEKTSTÖD IF

 

NEJ TILL MATCHFIXING

Min_Match_Banner_Nej_200X200

Postadress:
Bandyförbundet distrikt Mellansverige
Bangårdsgatan 1
591 35 Motala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg