Hoppa till sidans innehåll

Ungdom: Höjd ålder i Pojkallsvenskan 2017/18

2017-04-04 14:41
Kommande vinter höjs åldern för spel i Pojkallsvenskan, vilket gör att spelare födda 1999 och senare kan delta.
  • Uppdaterad: 2017-04-04 14:45

Under den gångna säsongen har en arbetsgrupp haft uppdraget att se över bandyns åldersstruktur.

- Utifrån översynen som gjorts under vintern kan vi konstatera att det inte finns tillräckligt med spelare för att genomföra seriespel på nuvarande nivåer, säger Kjell Edberg, som suttit med i arbetsgruppen.

Som ett första steg, i en kanske större förändring, höjs åldern på Pojkallsvenskan. Kommande säsong innebär det att spelare födda 1999 och senare kan spela i Pojkallsvenskan.

- Efter säsongen kommer en utvärdering att göras. Då får vi se hur det sett ut gällande antal lag i seriespel och antal dispenser, säger Kjell och fortsätter. 
- När det gäller framtiden för Juniorelitserien och Pojkelitserien kommer diskussioner att föras med Svensk Elitbandy och Allsvenska Serieföreningen framöver.  

  

BAKGRUND:

Efter en motion på förbundsmötet 2016 från Bandyförbundet distrikt Småland så fick tävlingskommittén (TK) uppdraget från förbundsstyrelse att se över bandyns åldersstruktur. TK bildade en arbetsgrupp bestående av deltagare från TK, Utvecklingskommittén (UVK), Föreningen Svensk Elitbandy (FSE), Föreningsrepresentant från Stockholm, styrelserepresentant distrikt Småland och tjänstemän från SBF. Gruppen har haft två fysiska möten och ett telefonmöte.

   
SLUTSATS:

Arbetsgruppen har kommit fram till att åldersindelningen inte är den stora frågan alltså om man spelar i åldersspannet 17 år och 19 år eller 18 år och 20 år. Det stora problemet är att det inte finns tillräckligt med spelare för spel på alla nivåer som erbjuds idag enligt antalet licensierade spelare i det aktuella åldersspannet. 

Skribent: Erik Jonsson
Partnersnurra 20151008

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Idrottens Hus
114 73 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-6996000
Fax: 08-6996340
E-post: This is a mailto link

Se all info