Hoppa till sidans innehåll
Foto: Kjell Edberg

Träff med bandygymnasierna

24 APR 2018 14:23
I förra veckan genomfördes en träff tillsammans med våra instruktörer som arbetar på bandygymnasierna runt om i landet. För närvarande finns det 14 stycken skolor som blir 16 till nästa läsår.
  • Skapad: 24 APR 2018 14:23

På dessa skolor jobbar cirka 25 instruktörer som gör ett utmärkt arbete med våra bandyspelande elever.

Träffen, som hölls på Scandic i Kungens kurva, behandlade kursplanerna för tränings- och tävlingslära i ämnet Specialidrott. Det är det ämne som ligger till grund för eleverna som går på ett idrottsgymnasium.

I olika grupper arbetade instruktörerna igenom alla delar i kursplanen och när dagarna var över har vi fått fram en gemensam kursplan i de olika momenten som ska ligga till grund för undervisningen och vara likvärdig oavsett var eleverna går.

Förutom detta så redogjorde Kristian Marosi för den webplattform som heter XPS Sideline och som skulle kunna bli ett bra arbetsredskap för våra bandygymnasier och som rätt använt också skulle kunna inkludera våra landslag och de föreningar som vill ansluta sig till systemet. Här kommer vi att återkomma i frågan och ska se om det är genomförbart på ett för förbundet fördelaktigt sätt.

Nästa träff för dessa instruktörer kommer att ske i mitten på september då det kommer fortsätta arbetas med kursplanen i Idrottsspecialisering 2 genom en kombination av teori och praktik.


Epost: Adressen Gömd
Partnersnurra 20190214

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996340
E-post: This is a mailto link

Se all info