Hoppa till sidans innehåll

Svenska domare på utbytesmatcher i Ryssland

18 JAN 2019 15:23
Jonas Kandell, Fredrik Johansson och Håkan Sjösten är just nu i Ryssland för två utbytesmatcher i den ryska ligan.
  • Skapad: 18 JAN 2019 15:23

Bilden är från matchen mellan Start och Jenisej där Jonas och Fredrik gjorde en fin insats tillsammans med den ryska domaren Igor Djerduk.

– Enligt Starts klubbledning svämmade sociala medier över med positiva kommentarer över våra duktiga svenska domare, säger Håkan Sjösten, som är med som supervisor, och fortsätter.

– Matchen var härligt typisk rysk. Start med ny tränare som var grymt härligt het och nervös. Start överraskade med en bra insats mot starka Jenisej. Sergei Lomanov var kvar på hotellet med feber, men hade han behövts även om båda lagen var hyfsat nöjda med resultatet. Vitali Anufrienko ledde laget på ett proffsigt sätt, berättar Håkan.

– Tyvärr inte så mycket folk. Runt tusen personer, men ett härligt liv när Patrik Johansson hängde in sina kassar. Patrik Sjöström i Jenisej är lika stabil som när han spelade i Sverige med ett härligt lugn.

I morgon, lördag, dömer svenskarna matchen mellan Start och Bajkal Energy.

– Med ett positivt resultat nu senast tror Start på mer publik i denna match. Väldigt intressant också att få jobba som Supervisor eller Inspector som det heter i Ryssland. Ett proffsigt upplägg före matcherna som mer liknar fotbollen där alla träffas och sätter agendan för dagens arrangemang.

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info