Hoppa till sidans innehåll

Surte Wildcats på äventyr i Minneapolis

06 DEC 2018 20:35
Under inledningen av december tog sig Surte Wildcats över till andra sidan Atlanten för att spela North American Cup i Minneapolis.
  • Uppdaterad: 06 DEC 2018 20:35

Wildcats tränare Tom Howard, invald USA Bandy Hall of Fame 2014, såg till att det svenska laget fick delta tillsammans med fem amerikanska lag. Resultaten varierade, men Wildcats fick med sig oförglömliga minnen från resan.

– Det har varit riktigt skoj, det är inte så många som får möjligheten att göra en sån här grej. Det va härligt att uppleva amerikansk bandy, alla är kompis med varandra och väldigt ärliga mot varandra på isen, säger Emil Frykberg, spelare i Wildcats.

Svenskarna inledde med en förlust mot Mississippi Mojo på ett snöigt John Rose Oval. Man följde upp med att besegra Minneapolis Bandoliers dagen efter.

– Då var det riktigt fint väder och vi kunde spela svensk bandy. Vi vände matchen i slutskedet och lyckades vinna med 4-3, berättar Emil från köket hemma i Göteborg.

I matchen om tredjepris blev det uddamålsförlust mot Dinkytown Dukes för de något slitna spelarna i Wildcats. Under resan hann laget även med att besegra USA:s landslag, utan spelarna i svenska klubbar, med 4-2

Nu väntar vardagen i division 2 Sydväst för Wildcats, som möter Slottshov söndag 16 december.

– Sen har vi match mot rivalen Oskarström efter nyår, säger Emil. 

 
MER INFORMATION OM NORTH AMERICAN CUP >>
  

SE FLER BILDER PÅ WILDCATS INSTAGRAM >>   

Skribent: Erik Jonsson

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info