Hoppa till sidans innehåll

Sagt och hört under Bandyriksdagen

08 FEB 2019 18:47
Svenska Bandyförbundets vice ordförande Lars Olofsson var en av de många engagerade och meriterade ledare som deltog i Bandyriksdagen i Vänersborg. Så här tyckte han om slingan med namn ”Välmående Elitföreningar”
  • Uppdaterad: 08 FEB 2019 15:12

Välmående elitförening

- Jag hade förmånen att delta i den grupp som fokuserade på ”den välmående elitföreningen” under Bandyriksdagen.

- Övningen leddes mycket förtjänstfullt av Sture Gustafsson och Lars Ericsson som till vardags arbetar med utvecklingsfrågor inom Idrottsförbundet.
- De initierade många givande diskussioner om aktuella frågeställningar såsom krav på organisation, licensnämndens sammansättning, lönetak och sportliga kriterier.

Avslutningsvis säger Lars Olofsson
- Den pågående utredningen, med landshövding Göran Enander som ordförande, fick värdefull information i sitt arbete genom de idéer och synpunkter som kom fram under dessa två intensiva och stimulerande dagar.

- Tack till alla inblandade för klokheterna.

Göran Liljegren, ordförande i Örebro SK betonade med distans till ”övningen” följande:

- Tycker det var ett mycket bra initiativ att på detta sätt samlas kring några av bandyns viktigaste frågor. Vill betona att det också var mycket lärande, tror kanske inte att jag personligen är ensam att tycka så.

- Jag är mycket bekymrad över att ekonomin skenar iväg hos många föreningar orsakat av för höga spelarlöner. En fråga som jag brottas dagligen med i vår förening.

Göran Liljegren, för övrigt landslagsläkaren under åren 1992 - 95, är unik ödmjuk vid samtalet. Nämner ordet eget lärande så ofta att tanken kommer upp hur ofta en själv har gått förbi dylika tankar.

- En annan fråga som blir mer och mer akut är rådande klimatförändringar för dom lagen som inte har hall. Blivit påtagligt för oss i dagarna då vi fått bortamatchen mot Åby/Tjureda framflyttad till klockan 19:00 på lördag. Hur skall det då lösas för Åby/Tjureda i ett kommande kval?

Förtydligande, de %-satser som finns under färglapparna är deltagarnas tyckande om aktuell fråga. Det kan vara Robert Lindgren i Bollnäs, Anders Bergström och Greger Phalén från Nässjö, Pär Höckert, Motala, Göran Enander, Uppsala eller Johnny Lindman,Växjö osv.

Redovisning från spåret finns här >>

Skribent: Curt Einarsson

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info