Hoppa till sidans innehåll
Foto: Martin Henriksson

Ny syn på barn- och ungdomsbandy

16 MAJ 2018 15:32
För att ta nästa steg i utvecklingen inom bandyn startar nu ett tvåårigt projekt under namnet ”Ny syn på barn- och ungdomsbandy”, där bland annat nya koncept för bandy ska arbetas fram. Projektledare för detta kommer att vara Johan Eriksson.
  • Skapad: 16 MAJ 2018 15:32

I Svensk Idrotts strategi ingår att idrotten ska utveckla nya träning- och tävlingsformer och Svensk Bandy har dessutom som övergripande mål fram till 2025 att bli en attraktivare idrott och därmed få fler utövare till sporten. Det arbetet börjar underifrån och för att lyckas på längre sikt startar nu ett omfattande projekt där synen på hur vi bedriver träning och tävling ska utmanas. Projektet riktar främst in sig på barn under 13 år, där en total genomlysning av hur vi bedriver bandy kommer att göras.

Projektledare för detta kommer att vara Johan Eriksson. Johan kommer närmast från en anställning hos Stockholms Bandyförbund där han det senaste året arbetat som kanslichef. Johan har tidigare arbetat på Svenska Bandyförbundet med diverse projekt och även i rollen som kommunikatör. Johan har en bandybakgrund som spelare i Helenelunds IK och en utbildning inom Sports Management från Umeå universitet.

 - Det känns oerhört inspirerande att starta igång detta projekt som jag ser som en nystart för att utveckla och modernisera bandy för barn, säger Svenska Bandyförbundets Generalsekreterare Peter Hodor. Många andra idrotter har påbörjat denna resa, där det bland annat handlar om att med stöd av ledande forskning ta fram koncept som attraherar dagens generation av barn. Det är viktigt att synen på hur vi bedriver vår idrott bygger på evidensbaserad kunskap och det finns mycket forskning och information att tillgå i detta ämne. Det handlar t.ex. om att titta på vilka ytor vi ska spela på, materialet, innehåll i träningen, hur ledarutbildningarna ska se ut, hur vi ska tävla och mycket annat. För Svensk Bandys del handlar det också om att ta ett nationellt samlat grepp om hur vi tränar och tävlar med barn, då det just nu ser olika ut i olika delar av landet. Vi är också glada att Johan väljer att ta sig an detta och jag anser att han har alla förutsättningar för att lyckas, avslutar Peter.

Ytterligare information om projektet kommer på hemsidan inom kort.


Epost: Adressen Gömd
Partnersnurra 20190214

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996340
E-post: This is a mailto link

Se all info