Hoppa till sidans innehåll

Internationella studenter testar bandy på Studan

2017-02-16 11:18
I samarbete med Uppsala universitet har Sirius Bandy hållit i skridsko- och bandyträning för internationella studenter vid universitetet.
  • Uppdaterad: 2017-02-16 11:29

Programmet som pågått i fyra veckor med träning varje fredag på Studenternas IP avslutades i söndags med match i samband med Elitseriemötet mellan Sirius Bandy och Västerås SK. 

Programmet blev fulltecknat redan efter ett dygn och man fick stänga anmälan efter 77 anmälda. Det har varit ungefär lika många tjejer som killar som varit med och deltagarna delades upp i grupper beroende på nivå. Några hade aldrig stått på ett par skridskor medan andra hade desto mer vana.

- Jag åkte skridskor som barn men har inte åkt skridskor på säkert tio år. Det är jätteroligt att träffa människor från hela världen och roligt att det är både folk som aldrig har åkt skridskor förut och folk som har gjort det, säger Nina från Slovenien.

En som har åkt skridskor förut är Louise från Holland, men har lärt sig flera nya grejer.

- Jag har åkt skridskor förut men aldrig spelat match eller så. Nu har jag lärt mig att åka baklänges och att använda klubba och boll. Det är jätteroligt och en bra träningsform.

Utrustningen sponsrades av Sh bygg och deltagarna fick tillgång till både skridskor, hjälm och klubba. Tränarna, som bestod av bland annat spelare, tränare och funktionärer från Uppsala universitet och Sirius Bandy, hjälpte deltagarna att hitta rätt storlekar och att snöra skridskorna ordentligt. De gav även tips på allt ifrån grundläggande skridskoåkning till hur man sätter ett perfekt skott i krysset.              

- Jag älskar det, jag hade aldrig gjort det på egen hand. Så när jag såg möjligheten tog jag den. Jag har aldrig åkt skridskor förut så det är väldigt roligt att få chansen att lära sig och ha tillgång till tränare som lär oss tekniken. Jag ser hur jag utvecklats från vecka till vecka, säger André från Brasilien.

Har du hört talas om bandy förut? 

- Jag har inte hört talas om bandy förut, bara hockey. Men jag ser likheterna med fotboll, fast på is. Det här är bättre än hockey, faktiskt. Efter det här ska jag försöka köpa ett par skridskor så att jag kan fortsätta åka, avslutar han. 

Skribent: Magdalena Carlstedt
Partnersnurra 20151008

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Idrottens Hus
114 73 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-6996000
Fax: 08-6996340
E-post: This is a mailto link

Se all info