Hoppa till sidans innehåll

GS-brev: God Jul och Gott Nytt År!

22 DEC 2018 11:04
Vintern har äntligen kommit till hela Sverige och vi är därmed i full gång i samtliga serier. Härligt!
  • Skapad: 22 DEC 2018 11:04

I dessa tider förutsätter jag att alla bandyälskare ser fram emot annandagsbandyn och den publikfest det är. Förra säsongen var jag själv på ett överfullt Zinkensdamm för att se Hammarby-Tellus och det var precis den upplevelse annandagen ska vara.

Men det pågår även annan bandy vid sidan av våra högsta serier under annandagen som är värd att uppmärksamma. Ett exempel på det är att den 21:a upplagan av Skobes Bandycup i Katrineholm inleds på annandagen. Cupen för 14-åringar har deltagande lag från Kalix i norr till Vetlanda i söder. Här samlas bandyns viktiga framtid och säkerligen kommer några av dessa ungdomar i framtiden att få spela annandagsbandy inför storpublik på en Elitseriearena. Jag önskar alla ungdomar en härlig turnering!

Herrarnas VM i Vänersborg börjar närma sig och vi fick i början av december en försmak på vad som väntar då fyrnationersturneringen spelades i Rättvik. En turnering Sverige vann efter att bland annat ha besegrat Ryssland. Nu är dock VM något helt annat och vi kan naturligtvis förvänta oss ett helt annat Ryssland under VM. Noterbart är också att IFK Rättvik med Mattias Stenis i spetsen fått mycket beröm för arrangerandet av turneringen, vilket jag tycker är väldigt glädjande. Dalarna är en region där bandyn har potential att växa sig starkare och kul att se att vi kan förlägga internationella arrangemang där.

Under VM i Vänersborg kommer även konferensen ”Bandyriksdag” att genomföras. Den kommer att handla om hur vi möter framtiden inom Svensk Bandy och inbjudan har gått ut till samtliga föreningar. Detta är en chans för alla att vara med och påverka, så ta denna möjlighet och kom till Vänersborg för att delta under ett intensivt dygn. Där ges även möjlighet till att se semifinal och final, förhoppningsvis med svenskt deltagande.

MER INFORMATION OM BANDYRIKSDAGEN >> 

Jag vill även nämna att det under VM kommer att spelas en match i Borås på deras nybyggda bandybana, då Finland och Kazakstan drabbar samman där den 26 januari. Att det blivit en bandybana i Borås är väldigt positivt och det är mycket arbete som ligger bakom med att få detta på plats, främst av Borås Bandy. Svenska Bandyförbundets Plan- och miljökommitté arbetar också kontinuerligt med att stötta föreningar med expertis i anläggningsfrågor.

Ett mycket viktigt arbete då anläggningsfrågan är helt avgörande för bandyns framtid. Om bandyn ska växa behöver vi både inomhushallar och konstfrusna utomhusanläggningar och göra allt vi kan för att inte isytor ska läggas ner. Anläggningsfrågan är helt klart en överlevnadsfråga. Lek med tanken att det funnits 13 ishockeyhallar i Sverige, hur hade den sporten sett ut då? Antagligen inte lika stor och kommersiell som den är idag.

På temat anläggning så är Svenska Bandyförbundet tillsammans med Skridskoförbundet, Ishockeyförbundet och Konståkningsförbundet i startgroparna för att gemensamt lansera ett projekt som ska verka för att få mer aktivitet på våra isytor. Projektet är i planeringsstadiet och kommer förhoppningsvis komma igång inom kort. Att arbeta över gränserna mellan idrotterna ger oss mer kraft och vi delar många av de utmaningar som finns med att vara en idrott som bedrivs på is.   

Med dessa ord vill jag önska alla en God Jul och ett Gott Nytt År!

Skribent: Peter Hodor

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info