Hoppa till sidans innehåll
Foto: Martin Henriksson

Förlängningsdrama när Villa säkrade finalplatsen

12 MAR 2019 22:42
Villa Lidköping är klara för SM-final, men det krävdes förlängning i den tredje semifinalen mot Edsbyn för att biljetten till Studenternas IP skulle säkras.
  • Skapad: 12 MAR 2019 22:42

Efter att ha gått fram till 2-0 i matcher i semifinalserien mot Edsbyn var Villa Lidköping stora favoriter till att säkra en finalplats redan under tisdagskvällen, men när matchklockan slog 90 så såg det dystert ut i Sparbanken Lidköping Arena.

Gästerna hade då vänt 2-0 till 2-3 och var på väg att ge matchserien liv, men på tilläggstid kvitterade Joakim Andersson och tog matchen till förlängning. En förlängning där Johan Esplund tillslut tog chansen att avgöra efter knappt nio minuters spel.

– Man är ju trött och man väntar ju nästan bara in ett läge att testa. Det är svårt. De står lågt, det är hoppig is och ganska uppkört. Dessutom är du trött och får inte upp den farten du vill, men det gick vägen tillslut. Det var otroligt skönt. Jag hade inte orkat med straffar tror jag inte. Man blir mer nervös ju äldre man blir känner jag (skratt), säger matchhjälten Esplund till Bandypuls.

– Nu får vi njuta lite i ett par dagar och sedan börja fokusera på en final i Uppsala. Det ska bli otroligt kul för hela föreningen och för alla supportrar som är här och stöttar oss. De är otroligt viktiga, så jag hoppas att alla som var här idag är där och stöttar oss också. Det kommer att bli en otroligt häftig match mot Västerås och vi ser fram emot den jättemycket.

SM-finalen på Studenternas IP i Uppsala spelas den 23 mars. Läs mer på Bandyfinalen Uppsala.

Skribent: Martin Gustafsson
Epost: Adressen Gömd
Partnersnurra 20190214

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996340
E-post: This is a mailto link

Se all info