Hoppa till sidans innehåll

Förlängd anmälningstid till Bandyriksdagen - sista anmälan 17 januari

12 JAN 2019 12:21
I samband med avslutningen av bandy-VM i Vänersborg bjuder Svenska Bandyförbundet in till Bandyriksdag. En Bandyriksdag som tar sikte på att engagera och locka hela bandysverige till engagemang och krafttag inför framtiden.
  • Uppdaterad: 20 DEC 2018 16:21

– Svensk bandy behöver en riktig kickoff för att ta tag i de frågor som ligger i framtiden, en framtid som för oss startade igår. För att hävda oss måste vi se över hur vi möter konkurrensen från andra sporter och andra aktiviteter, säger Stig Bertilsson ordförande i Svenska Bandyförbundet.

Bandyriksdagen är indelad i fyra olika spår för att samla upp röster och synpunkter från hela bandysverige. Vi ser vikten av att samtliga föreningar och distrikt är representerade för att påverka i detta för bandyn så viktiga avstamp mot framtiden. Utgångspunkten för våra spår skulle kunna beskrivas i frågan ”Vart är vi på väg” men också ”Vart vill vi åka” och ”Hur skall vi komma dit”.

I nedanstående inbjudan framgår upplägg och inriktning av dagarna. Dagar som skall ge dig inspiration och motivation till att åka hem och utveckla din föreningsverksamhet in i framtiden. De fyra olika spåren är, utifrån vad vi uppfattar som avgörande frågor för svensk bandy, indelade under följande rubriker:

• Välmående Elitföreningar
• Välmående och sund barn- och ungdomsverksamhet
• Välmående bandyförening
• Framtidens bandyträning

Förutom dessa fyra enskilda teman strålar vi också samman och har några gemensamma block. Några av de föreläsare/inspiratörer som du kommer att få lyssna till är Karin Torneklint förbundskapten friidrott, Per Wirén utbildningschef fotbollförbundet, Christoffer Davidsson ungdomsansvarig i HV 71, Agne Bergvall med erfarenhet av träning på bredd och elitnivå i ett flertal idrotter.

Hålltider
Fredag 1 februari, 12.00 – Vi inleder med lunch. Dagen avslutas med Sveriges semifinal i VM, 20.00. 
Lördag 2 februari, 08.30 – Inledning av dag 2. Vi avslutar med att se VM-finalen, 16.00.

Slutligt program och detaljerad information avseende programval och eventuellt vald logi kommer att sändas ut i början av vecka 4.

 
Konferenspaket
Konferenspaket innehållande mat (fika, lunch, middag), föreläsningar och seminarier, matchbiljetter semifinal och final 850 kr.

Anmälan skall vara Svenska Bandyförbundet tillhanda senast torsdag 17 januari. Anmälan gör du på www.trippus.net/bandyriksdag2019 >>  

  
Tillägg för eventuellt boende:
1. Enkelrum 1000 kr (13 st bäddplatser)
2. Plats i dubbelrum 600 kr (60 st dubbelrum, dvs 120 bäddplatser)

 
Övrigt:              
Vi uppmanar föreningar att ta kontakt med såväl hemkommun som sin SISU kontakt för att undersöka möjligheten att få bidrag för deltagaravgiften.

 
Programval:
Val görs utefter tema. 

1. Tema: Välmående elitföreningar – var med och påverka pågående utredning om den framtida elitlicensen.
Målgrupp: Styrelse i elit- och allsvenska klubbar.

2. Tema: Välmående och sund ungdomsverksamhet – var med och påverka arbetet med bandyns återväxt och tillväxt: Hur skapar vi en attraktiv och inkluderande barn- och ungdomsbandy?
Målgrupp: Distrikts- och föreningsrepresentanter med ansvar/intresse för barn- och ungdomsfrågor.

3. Tema: Välmående bandyförening – Hur skapar vi en hållbar verksamhet och föreningsorganisation?
Målgrupp: Styrelse i distriktsförbund och föreningar med ”breddverksamhet” (div 1 och lägre).

4. Tema: Framtidens elitbandyträning – Vi utgår från utvärderingar av fystester och blickar ut och gör jämförelser med rysk och finsk bandy.
Målgrupp: Tränare till spelare från 16 år och uppåt.

 
Kontakt:
Bandyriksdagen/Svenska Bandyförbundet
Per-Anders Gustafsson, 070-691 11 60, This is a mailto link

Frågor kring anmälan
Kristiina Sagbrant, SISU, This is a mailto link 


Anmälan skall vara Svenska Bandyförbundet tillhanda senast  17 januari. Anmälan gör du på www.trippus.net/bandyriksdag2019 >>  

Partnersnurra 20151008

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-6996000
Fax: 08-6996340
E-post: This is a mailto link

Se all info