Hoppa till sidans innehåll
Foto: Romus Ramström Till förbundsmötets sekreterare valdes Peter Hodor och som förbundsmötets ordförande valdes Håkan Leeman.

Förbundsmötet: Fortsatt förtroende för styrelsen

19 JUN 2018 10:27
I helgen höll Svenska Bandyförbundet sitt förbundsmöte i Stockholm. Drygt 50-talet ledare hade sökt sig till huvudstaden för att lyssna på förmiddagens paneldiskussion om ”Träning och tävling – förr och nu”, samt vara med på förbundsmötet.
  • Skapad: 19 JUN 2018 10:27

Förmiddagens panel som diskuterade Träning och tävling - förr och nu bestod av Göran Angesten, tränare och ledare i IK Sirius. Johan Ganebro instruktör i Västerås SK och på bandygymnasiet samt Anders Wahlström, barn & ungdomsansvarig på Svenska Ishockeyförbundet.

Det blev en mycket intressant timme med flera lärdomar att ta med hem till föreningarna. Mycket handlade om tidig elitsatsning bland unga och om det är ok, eller till och med bra, att uppmuntra unga elitspelare att hålla på med andra idrotter.

Även åhörarna fick chansen att göra sina röster hörda. Flera frågor ställdes från podiet. Via sina smarttelefoner röstade åhörarna och resultatet kunde läsas av på storbildskärmen.

Första frågan var; Tränar eliten i svensk bandy tillräckligt idag? Av 25 svar sa 19 Ja, 5 sa Nej och 1 svarade Vet ej. Än mer tydliga och överens var åhörarna när det gällde frågan; Sverige har ett P15-landslag. Ska vi verkligen ha så unga landslag? Endast 1 person svarade Ja, medan 26 sa Nej.

Nästan lika överens var gruppen på frågan; Blir man bättre i bandy om man slutar med andra sporter när man är 15 år? Endast 2 svarade Ja, 20 svarade nej och 5 svarade Vet ej. Den fråga som delade gruppen något var: Ska man uppmuntra elitspelare att hålla på med fler sporter?  Där svarade 13 Ja, 8 Nej och 4 Vet ej.


Även i år hölls en uppskattad paneldebatt. Moderator Mats Olsson tillsammans med panelmedlemmarna Anders Wahlström, Johan Ganebro och Göran Angesten. FOTO: Romus Ramström

Efter lunch var det dags för förbundsmötet, som tog cirka två timmar under trygg och stabil ledning av Håkan Leeman, ordförande i Svemo.

Svenska Bandyförbundet fick äran att börja förbundsmötet med att överräcka förbundets guldmedalj till Göran Karlsson i Sunvära. Efter snart 50 år i föreningen är Göran fortfarande en engagerad ordförande. Han avgick 1998, när han blev landstingsråd i Halland, men konstaterade efter två år att uppgifterna gick att förena. 2000 var han tillbaka på posten.
Förbundsmötet hyllar även årets fotograf inom bandy. I år var det fotografen och Hammarbysupportern, Romus Ramström, som tog hem utmärkelsen med en mycket stämningsfull bild från Zinkensdamm där Hammarbys Adam Gilljam forsar fram.


Göran Karlsson från Sunvära fick ta emot Svenska Bandyförbundets guldnål för 50 år i bandyns tjänst. FOTO: Romus Ramström

Förbundsmötet fortsatte enligt dagordningen. Bland mycket annat klubbade förbundsmötet igenom nya moderniserade stadgar som numera är mer anpassade till Riksidrottsförbundet (RF).

Mest konstruktiv diskussion blev det runt övergångar och inlåsningsperioder. Styrelsen svar var att en översyn av regler och avtal ska göras men att de ännu inte tagit fram direktiv eller instruktioner. Men de områden som motionerna berörde ska givetvis vara med. Styrelsen återkommer till Tävlingskommittén, i höst, med direktiv om vad översynen ska innefatta, vilka områden ska beröras, etc.

Stig Bertilsson, Bengtsfors, omvaldes som ordförande i Svenska Bandyförbundet på 1 år. Dessutom omvaldes Arne Anderstedt, Sandviken, Jenny Svender, Västerås, Lasse Olofsson, Stockholm och Åsa Bäckström, Stockholm som styrelseledamöter.


Stig Bertilsson omvaldes som ordförande i Svenska Bandyförbundet. FOTO: Romus Ramström

Stig Bertilsson, Bengtsfors, tackade för förtroendet:

- Det känns fortfarande stort och jag tänker jobba på för att bidra med det jag kan för att det kommande verksamhetsåret ska bli riktigt bra. Vi har med framgång klarat en del utmaningar under det gångna året – och vi står inför nya om bandyn ska kunna göra de landvinningar som så väl behövs. Jag är ganska optimistisk eftersom min känsla är att allt flera vill vara med. För den gamla sanningen gäller fortfarande: Ju fler som bidrar med sin insats, stor eller liten, desto bättre blir det, sade Stig Bertilsson.


Epost: Adressen Gömd

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996340
E-post: [saknas] Information

Se all info