Hoppa till sidans innehåll
Full fart under Frida Bandycup i Vänersborg i november 2017.

Flick- och dambandyn har fördubblats på sex år

12 FEB 2018 15:12
Svensk flick- och dambandy befinner sig just nu i en positiv trend. Antalet spelare och lag ökar och Elitserien håller hög klass.
  • Skapad: 12 FEB 2018 15:12

– Trenden är positiv inom flick- och dambandyn. Under de senaste sex åren har andelen flickor och damer ökat från 10 till 19 procent inom svensk bandy. Där har damnätverket tillsammans med distrikten och klubbarna gjort ett mycket bra jobb, säger Micke Eriksson, tävlingsansvarig på Bandyförbundet. 

Samtidigt som ett stort jobb görs på bredd- och rekryteringsnivå har även ett arbete inletts med att höja professionaliteten i Elitserien. 

– Det gäller framförallt evenemang, marknad och organisation. Det är områden som man arbetat hårt med inom elit herr under flera år. Vi hoppas kunna bidra till en positiv utveckling även på damsidan. Potentialen är stor, produkten är bra och serien är jämn, men den borde uppmärksammas av flera, säger Per Selin, ligachef för Svensk Elitbandy.


Workshop för Elitserien, dam. Stående: Johan Hedfors, Västerås SK, Micke Eriksson, Bandyförbundet, Emma Kronberg, Kareby IS, Ulf Karlstedt, Söråkers IF, Roger Eriksson, Västerås SK, Per Selin, Svensk Elitbandy, Anna Klingborg, Damnätverket. 
Sittande: Michael Campese, Västerås SK, Jonas Johansson, Villa Lidköping BK, Sofia Rådman, Sandvikens AIK,  Håkan Palm, Söråkers IF, Lars Andersson, Sandvikens AIK.

  
I samband med upptaktsträffen inför Elitseriestarten i november arrangerades en första träff med klubbarna.

– Ytterligare en träff har arrangerats i januari. Potentialen är som sagt stor, men även utmaningarna. Nivåskillnaderna på klubbarnas organisationer och förutsättningar är stora, styrkan är att nästan hälften har elitlag på både dam- och herrsidan. Det borde kunna underlätta arbetet. Nästa steg är ett damforum 26-27 maj, säger Per Selin. 

Skribent: Erik Jonsson
Partnersnurra 20151008

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-6996000
Fax: 08-6996340
E-post: This is a mailto link

Se all info