Hoppa till sidans innehåll
Foto: Falu BS Falu BS är på andraplats inför avslutningen i Bandyallsvenskan.

En rafflande slutstrid väntar i Bandyallsvenskan

01 FEB 2018 21:22
Premiärsäsongen för den nya Bandyallsvenskan har blivit en sportslig succé. Jämna matcher och en tät tabell ger en spännande avslutning i seriens fyra sista omgångar.
  • Uppdaterad: 01 FEB 2018 21:25

Överraskningslaget Frillesås har allt i egna händer och leder i skrivande stund serien med tre poäng före närmast jagande lag Falu BS.

– Det är en väldigt rolig serie, man måste vara på hugget i varje match. Många av lagen är hemmastarka och det är väldigt kul med alla jämna matcher. De som tippat på Lången i vinter har nog gråa hår nu, säger Falutränaren Jocke Forslund till svenskbandy.se.

Forslunds Falun ställs mot Ljusdal på bortaplan på fredag.

– Vi har egentligen sagt hela tiden att vi ska försöka vinna den kommande matchen. Vi har inställningen att lära oss och göra saker bättre hela tiden, så har vi tuffat på. Vi tänker likadant inför avslutningen, vi ska försöka vinna och se hur de andra lagen presterar. Vi har sakta men säkert blivit bättre och bättre. Vi har ett eget spel och kan driva matcherna, där många deltar och jobbar på sin arbetsplats. Vi har ett ungt lag som kommer att utvecklas. Räcker det inte i år så är vi ännu bättre förberedda för nästa år, säger Jocke och fortsätter.

– Av egen kraft kan vi ju gå till kval, men för att nå direktplatsen måste Frillesås tappa en del poäng. Det är klart att det skulle vara roligt att gå rätt upp, men att vinna ett kval skulle vara otroligt meriterande, det är en nivå till.

Serieledande Frillesås har imponerat under hela serien och hyllas av Forslund.

– De har den positionen för att de förtjänar den. De fick en bra start på serien och har man inte varit på deras hemmabana och spelat tidigare blir det ett överraskningsmoment, men där är de vana och trygga. Sen har de några spetsspelare, bland annat bröderna Johansson. De har ett bra lag med en hel del erfarenhet från Elitserien, säger Jocke.

 
TABELL, RESULTAT OCH KOMMANDE MATCHER:  

Skribent: Erik Jonsson
Partnersnurra 20151008

Bandy på Twitter

                    

Postadress:
Svenska Bandyförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-6996000
Fax: 08-6996340
E-post: This is a mailto link

Se all info